Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Saját magunk vagy mesterre...

Saját magunk vagy mesterre bízzuk?

Figyelt kérdés

Párom azt szeretné ha mi csinálnánk a gipszkartonozást apa viszont szakemberre bízná.

36nm-ről lenne szó!

2014. ápr. 10. 20:40
 1/9 A kérdező kommentje:
A mottóm a spórolás. Nem apa fizeti. :(
2014. ápr. 10. 20:44
 2/9 anonim ***** válasza:

Az egész gipszkartonozásból nekem a glettelés a legnehezebb feladat, ráadásul nem is tudom rendesen megcsinálni, ezért ehhez inkább festőt hívok, de a többi nem nagy feladat szerintem.

Itt egy kis olvasnivaló, ez alapján eldönthetitek, hogy neki álltok-e:

[link]

2014. ápr. 10. 21:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Én a gipszkartonozást szakemberre bíznám, a glettelést meg saját magamra mert festő vagyok :D
2014. ápr. 10. 22:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Lehet én írtam rosszul. DE ez nem fal hanem mennyezet :)
2014. ápr. 10. 22:31
 5/9 Józsi21 ***** válasza:
70%

Bár én nem a kérésre válaszolok,de az álmennyezetet én az alábbiak szerint csináltam meg:

1.Készítettem egy favázat tetőlécből

2.Erre csavaroztam a 2cm-es nikecellt

3.Az egészet beborítottam polisztirol lappal

4.Feltettem a holkerlecet

Egy nap alatt elkészült,könnyű volt vele dolgozni,nem kellett nagy teherbírású tartószerkezetet építeni,nem kellett glettelni,olcsón,és gyorsan megvolt.

2014. ápr. 11. 04:57
 6/9 anonim ***** válasza:

A feleségemmel ketten csináltuk az egész házban a mennyezetet gipszből. Az egész alig 116 m2, ebből a nappali 50 egyben. Az elején bénáztunk, de gyorsan rájöttünk a fogásokra.

"Én a gipszkartonozást szakemberre bíznám, a glettelést meg saját magamra mert festő vagyok :D"

Fura mert felénk a festő brigádok csinálják a gipkartont is...

2014. ápr. 11. 06:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha vannak megfelelő szerszámok, csavarozógép, stb, akkor meg lehet csinálni házilag is.

Tartsátok be a méretezési előírásokat. A neten találtok leírást.

A költségeken akkor fogtok tudni spórolni, ha már eleve rendelkezésre állnak az eszközök, és tudtok olcsó beszerzési forrást a gipszkartonrendszerre.

ha ezek nincsenek meg, lehet, h olcsóbb, ha hívtok egy szakembert.

2014. ápr. 11. 08:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Én a helyedben elmennék egy~két napra egy gipszkarton szerelőhöz melózni...akár ingyen is.

Az elkövetkező évtizedekben fogod tudni hasznosítani,azt a tudást már senki nem veheti el tőled.

2014. ápr. 11. 16:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Meg lehet csinálni mindent, csak szerszám kell hozzá. A glettelés meg aztán nem nagy wasistdas... Én gitteltem, gletteltem, fugáztam, betont kevertem meg amit kellett. Egyszer mutatták csak meg mi a módja. Nem szeretem a "mester" embereket.
2014. ápr. 12. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!