Saját magunk vagy mesterre bízzuk?
Párom azt szeretné ha mi csinálnánk a gipszkartonozást apa viszont szakemberre bízná.
36nm-ről lenne szó!
Az egész gipszkartonozásból nekem a glettelés a legnehezebb feladat, ráadásul nem is tudom rendesen megcsinálni, ezért ehhez inkább festőt hívok, de a többi nem nagy feladat szerintem.
Itt egy kis olvasnivaló, ez alapján eldönthetitek, hogy neki álltok-e:
Bár én nem a kérésre válaszolok,de az álmennyezetet én az alábbiak szerint csináltam meg:
1.Készítettem egy favázat tetőlécből
2.Erre csavaroztam a 2cm-es nikecellt
3.Az egészet beborítottam polisztirol lappal
4.Feltettem a holkerlecet
Egy nap alatt elkészült,könnyű volt vele dolgozni,nem kellett nagy teherbírású tartószerkezetet építeni,nem kellett glettelni,olcsón,és gyorsan megvolt.
A feleségemmel ketten csináltuk az egész házban a mennyezetet gipszből. Az egész alig 116 m2, ebből a nappali 50 egyben. Az elején bénáztunk, de gyorsan rájöttünk a fogásokra.
"Én a gipszkartonozást szakemberre bíznám, a glettelést meg saját magamra mert festő vagyok :D"
Fura mert felénk a festő brigádok csinálják a gipkartont is...
Ha vannak megfelelő szerszámok, csavarozógép, stb, akkor meg lehet csinálni házilag is.
Tartsátok be a méretezési előírásokat. A neten találtok leírást.
A költségeken akkor fogtok tudni spórolni, ha már eleve rendelkezésre állnak az eszközök, és tudtok olcsó beszerzési forrást a gipszkartonrendszerre.
ha ezek nincsenek meg, lehet, h olcsóbb, ha hívtok egy szakembert.
Én a helyedben elmennék egy~két napra egy gipszkarton szerelőhöz melózni...akár ingyen is.
Az elkövetkező évtizedekben fogod tudni hasznosítani,azt a tudást már senki nem veheti el tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!