Miben a legjobb tárolni pár liter benzint?
Én egy üveg demizsonban tartom a benzint. A benzines műanyag kanna a nyári melegben (a tyúkólban, árnyékban) annyira felpuffadt, hogy átöntöttem üvegbe.
Pedig direkt benzines kiskannának árulták, még letekerhető kiöntőcsőr is tartozik hozzá, hogy könnyű legyen kocsiba tölteni. Gondolom a garázs hűvösében kellett volna tartani, de a fűnyíró meg a Robi kapa is a tyúkólban van, így oda tettem melléjük. Nagyon eldeformálódott a melegben...
A lakkbenzint is ilyen átlátszó, PET-nek kinéző flakonban árulják. Vagy mégsem PET?
Nálam a keverékek literes PET-ben vannak, egyszerűen, mert sokféléből kell kevés. (A tiszta benzin részben 20 l-es fém, részben 5 l-es kemény műanyag kannában van.)
Kell: 25-ös, 30-as, 40-es, 50-es keverék, és mindez két háztartásba, mert apámnál is használom a gépeimet.
Néhány évet kibírnak a palackok, még soha nem vettem észre hibát, csak azért cserélem időnként, mert elpiszkolódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!