Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akik vásároltak az elmúlt...

Akik vásároltak az elmúlt években házat/lakást mennyi foglalót/előleget adtatok az eladónak?

Figyelt kérdés

10%-ot kér az eladó, de az ügyvédem azt mondta eszem ágába ne jusson annyi foglalót adni. Egy ismerősöm pár éve vett házat ő is csak 3-4% körül fizetett foglalót.

Érdekelne, hogy a többség mennyit ad.

Köszi

2009. dec. 16. 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi két éve 3%-ot fizettünk.
2009. dec. 16. 17:01
 2/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Lemaradt: foglalót adtunk.

2009. dec. 16. 17:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi kb 20 éve az akkor 2 milliós lakásért 200 000-et,tavaly 500 ezres földért 100 ezret adtunk foglalót,mert mindenképp meg szerettük volna venni,és minél több a foglaló,annál kevésbé tudnak ráajánlani,mert a foglaló kétszeresét kell visszaadnia az eladónak,ha eláll az üzlettől. Ráadásul ezekre elég sokan pályáztak,így ha csak 2 400 000-et ajánlott volna valaki (és ajánlott,mint utóbb kiderült) nem volt érdeke,mert pont annyi lett volna a haszna,mint így,mivel nekünk 400 ezret kellett volna visszaadnia.De ez csak a foglalóra érvényes,az előleg simán visszajár,tehát amennyit adsz,annyit kapsz vissza,ha az eladó hibájából hiúsul meg az üzlet.Egyébként meg nem értem,miért baj,ha komolyan gondoljátok a vásárlást,mert a vételárba úgyis beleszámít.
2009. dec. 16. 17:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi megadtuk a 10%-ot, nem rég vásároltunk egy lakást befektetésnek és a tulajnak sürgősen kellett a pénz, mi pedig vállaltuk hogy 2 héten belül kifizetjük a teljes vételárat, cserébe enged az árból.Mivel a lakás elég népszerű volt ezért mi is biztosítani akartuk magunkat, hogy a többieknek már ne nagyon érje meg ráígérni. Szóval csak azt akarom mondani, hogy érdemes azt is figyelembe venni egy népszerű ingatlan esetén, kisfogalóra könnyen ráígérhetnek.
2009. dec. 16. 17:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Általában 10%-ot szokás, nagyobb értékű (20MFt fölött) ingatlanoknál lehet kevesebb. De végül is ez nincs kőbe vésve, megegyezés kérdése.

Az utóbbi 10 évben 7 ingatlan adásvételem volt. Minden vételkor 10%-adtam és eladáskor 10%-ot kértem. Ebből sosem volt gond.

ÉS ugyebár az sem mindegy hogy foglalónak, vagy előlegek van megfogalmazva. De ez már egy másik kérdés.

2009. dec. 16. 18:20
 6/9 A kérdező kommentje:
egy ismerősöm 16 millára 500ezer foglalót adott. én sem szeretnék ennél többet fizetni asszem, bár kérdés az eladó belemegy-e. de ezen a krnyéken nem kapkodják az ingatlanokat úgyhogy kicsi az esélye hogy ez miatt más veszi meg, de nincs semmi kizárva.
2009. dec. 16. 18:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor persze a Te eseted más,nálunk nagyon nagy a konkurrencia, az 500 ezres földemért pl. 1.5 -2 millió közötti árat akartak adni,csak szerencsére ezt később tudtam meg,a tulaj meg nem itt él. Szóval nálunk könnyen ráigértek volna. De ha ott nem megy az ingatlan,akkor biztos odaadja így is. De ennek mi a jelentősége? Úgyxis ki kell fizetni a teljes árat,s akkor nem jobb,ha kevesebb marad? Bár biztos oka van. Én pl. sose vásárolok hitelre,örülök,ha kifizetem,eggyel kevesebb gond:)
2009. dec. 17. 09:55
 8/9 A kérdező kommentje:
Az a lényege, hogy banktól függünk ugyanis nem tudunk KPra megvenni egy házat.
2009. dec. 17. 11:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem mond meg az eladónak, hogy 500e foglalót tudsz most adni, jó lesz-e így. 90% hogy ezen nem fog problémázni hacsak nem nagyon kukacoskodó az illető.

Egyébként neki se éri meg emiatt új vevőt keresni, kitudja még meddig hirdetgetni. Azért manapság annyira nem jellemző, hogy olyan hatalmas pezsgés lenne az ingatlanpiacon. (Én pl lassan 2 éve árulom Bp-en a lakásomat és a kutyának se kell.)

2009. dec. 17. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!