Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi az a ízköz? Olvastam hogy...

Mi az a ízköz? Olvastam hogy le kell vágni 2-3 ízközt ha elvirágzott az orchidea de nem tudom mi az .

Figyelt kérdés
2014. márc. 21. 15:19
 1/2 anonim ***** válasza:

a szára "ízekre" van tagolva, mint a rovaroknak, azért ízelt lábúak.

úgy kell elképzelni mint nekünk a könyék és térd, az az "íz".

én úgy tudom a 3. ilyen "íz" felett (szóval a 3. és 4. között) kell elvágni a szárát.

csak ekkor fog új virágot hozni, ellenben elpusztul

2014. márc. 21. 18:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Dehogy pusztul el! De elvirágzás után is kihajthat még ugyanaz a szár, ha nem kezdett el száradni, azért kell meghagyni a szárat. Ha levágod, következő virágzáskor a levelek közül fog új virágszárat hajtani, és az fog virágozni.

Tapasztalatból mondom, hogy általában nagyobb, több virágot hoz, ha nem az előző száron virít ki újra, hanem új ágat hoz. Én szeretem levágni. De ha elkezdett száradni, akkor már vágd le. A száradó végétől az első elágazásig minimum le fog száradni. De levághatod az egész ágat.

2014. júl. 28. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!