Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mitől penészedik a fal és mit...

Mitől penészedik a fal és mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés
2004-ben épült tégla lakásban lakunk. Alattunk fölöttünk laknak, de senki nem tapasztalt ilyet. A felső sarokból indult a penészedés a szobában és 4 nap alatt egész a plafontól a földig terjedt. A felső sarokban vastagon áll. Nem tudom mit csináljak, mert a penésztelenítőtöl visszatér a penész hamar. Már a műanyag ablak is tiszta penész, de arről könnyen letudom törölni, de 2-3 naponta visszatér. Sűrűn szellőztetünk naponta 3-4 szer 30 perceket. Mitől lehet ez?
2009. dec. 14. 07:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Hány fok van a szobában? Ott is fűtötök rendesen? Teregetni hol szoktatok? A szellőztetésből elég lenne 5-10 perc, 30 perc alatt nagyon kihül a szoba. Az ablakon látszik a pára?
2009. dec. 14. 12:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Teregetni a nappaliban szoktam, kb 22 fok van álltalában. És az a fura, hogy nagyon ritkán szoktam látni, hogy párás az ablak. Úgy szoktam szellőztetni, hogy lekapcsolom a fűtést megvárom még az egész lakásban kicserélődik a lvegő és utána fűtök be újra.
2009. dec. 14. 12:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt találtam neked:

[link]

2009. dec. 14. 17:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyébként mi panelban lakunk, pár éve lett megcsinálva a szigetelés és ablak csere. Azóta olyan jól zárnak az ablakok, hogy ha teregetek, éjszakára nyitva kell hagyni a nappali ablakát, minden helyiségben nyitva vannak az ajtók, ha nem nyitnám ki az ablakot, akkor lecsapódna rajta a pára. Gondolom egy idő után valamelyik falon megjelenne a penész, a műanyag ablak alsó részével jártam úgy, hogy nem töröltem le a vilzet és kezdett feketedni a penésztől, hallottam már olyet, hogy a felújítás után elkezdett penészesedni a lakás, gondolom nem szellőzött kellőképp.
2009. dec. 14. 17:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. dec. 15. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!