Hajdú hgk-24 kondenzációs kazánnal kapcsolatban kinek van tapasztalata?
Kazáncserére készülök 2015 júniusában. 15 éves Saunier Duval Renova F24 kombi kazánt akarom lecserélni. (7 évesen örököltük, szivattyúcsere, elvízkövesedett cső a csőben hőcserélő, gyújtáshibák, melegvíz hőfoklengések nagyok)
A HAJDU HGK 24-et néztem ki, ami korszerűbb a piac többi szereplőjétől.
Meglepő? Igen. Ahogy a sikeres Energomat egy német licensz alapján készült, ez egy lichtensteini HOVAL licensz kazán, a lényegi alkatrészeket nyugaton gyártják, a dobozát itthon.
Nincs benne +meleg víz hőcserélő, nincs benne váltószelep. Ami nics benne az nem romlik el, s nem kell a szerelőnek 20-60 EFt-okat fizetni.
Hogyan lehetséges ez?
Okos felépítéssel. Az égőtér blokkban külön vízjárata (csőregisztere) van a fűtővíznek, s külön a használati meleg víznek. Mindig azon áramlik át víz amelyikre szükség van. A kondenzáció nagyon hatékonyan van megoldva: a bejövő vizet melegíti fel a füstgáz, ami ettől lehűl, leadja hőjét, kondenzvíz kicsapódik. A használati meleg víz komfortja példaértékű: három választás van: komfort mindig, ekkor a gázégő mindig megfelelő hőmérsékletre melegíti a hőcserélőt. Ahogy nyitjuk a meleg vizet, azonnal jön. Ez nyilván (csekély) többletgáz fogyasztással jár. A félkomfortnál a számítógép megjegyzi, mikor használunk meleg vizet, s abban az időszakban előmelegíti a hőcserélőt. Pl. éjszaka nem melegíti fel, de fix időket is beadhatunk. Ez kevesebb gáz felhasználással jár. A harmadik lehetőség, hogy nincs előmelegítés. A kazán olyan kicsi, hogy beépíthető egy konyhaszekrénybe is. Kicsit drágább a többiektől (kevéssel 300 alatt), de ha belegondolunk egy hőcserélő dugulásba-tisztításba, vagy egy háromjáratú szelep cseréjébe (2 évente), költségeibe máris megéri a magasabb ár.
A gyártóval is konzultáltam, szerintem az egyik legjobb kazán ma a piacon ebben a kategóriában.
Mindenkinek ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!