Ugyebár van a 20KV-s hálózat, amit transzformátorral levisznek 400V-re. Erre kötik a fogyasztókat. Kérdés ebből hol lesz 230V? Vagy a villanyórában van egy kis transzformátor? Fogyasztásmérő és a mért megszakítók hány Voltosak?
Figyelt kérdés
2014. febr. 24. 20:36
21/21 anonim válasza:
Na, ebben a #19-ben jól elírtam, mert te a fázisok közöttit kérdezted, engem meg befolyásolt a kérdés, ahol a 230-ról van szó. Tehát 10 kV-on a fázisok között természetesen 10 kV (illetve valamivel több a gyakorlatban, de az most mindegy) van, de fázis és föld között 5,8 kV körül.
De az is lehet, hogy nem akartam elhinni, hogy le is írod, hogy 3x10kV, és mégis megkérdezed, hogy mennyi van a fázisok között. Bocs. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!