Hétvégi ház tulajdonosok, nálatok is gyakori a betörés? Valahol kaptak már el tettest?
A csodás rendőrségünk főleg csak a gyilkosságokra és gyorshajtásra koncentrál. (a betörést és autólopásokat sajna annyira általános dolognak tekintik és olyan sok van belőlük, hogy nem igazán foglalkoznak vele)
Most volt a TV-ben, hogy ellopták az egyik TV-s autóját a rendőrség szokás szerint azt mondta már szét van szedve alkatrésznek.(érdekes 2 ismerősömnek is ezt mondták, pedig egyik helyen térfigyelő kamerák is voltak) De az illető azonnal kocsit szerzett és autózni kezdett a városban zuglón, meg békáson a mellékutcákat átfésülve és megtalálta a feltört kocsiját...
Én is ilyesmire gondoltam. Az egyik betörtésnél, 99%-ban tudjuk, hogy ki volt. De azt mondták, ha őt jelentjük fel, akkor mi üthetjük meg a bokánkat, ha nem találnak bizonyítékot.
Gyakorlatilag a betőröknek áll a világ. :-( Vagy, ha mégis elkapknák, akkor meg ráfognák, hogy megélhetési bűnözés.
Sajnos ilyen világot élünk .Nálunk is már többször is előfordult ilyesmi .A rendőrök azt kérdezték tudom e ki volt,nevezzem meg.De ne tévedjek ,mert abból baj lehet .
Ők viszont senkit sem gyanúsíthatnak .Jól ki van ez találva .
Ha gyakran törnek be, akkor vegyél valami kis olcsó, pár tízezerbe kerülő mozgásérzékelős rejtett kamerát, azzal - ha nem is túl jó minőségben -, de fel tudod venni a betörőt.
Van olyan szerkezet is, szintén nem túl drága, hogy az ajtó kinyitására egy mobiltelefon felhív, vagy sms-t küld.
Ha megér neked ennyit.
Ismerősömnek a telekről a kerekek nélküli régi lakókocsit lopták el, vittek kereket hozzá.
A rendőrség nem volt hajlandó kimenni helyszínelni.
A tolvaj kocsijának volt egy jellegzetes gumihibája, ami a sáros földön jól látható volt. A tulaj vett gipszet, kiöntötte. Aztán kinyomozta, hogy melyik cigány volt a tolvaj, melyik másik cigánytól kérte kölcsön a kocsit, és hogy melyik vastelepen vannak az alkatrészek szétbontva.
Ennyivel ment be a rendőrségre, és a rendőrök nem voltak hajlandóak vele menni!
Sajnos nincs áram. Az a baj, hogy mindig mikor összejönne az áram bekötésre a pénz, akkor megint betörnek és a rongálás helyrehozására megy el. :-(
Ha lenne áram, tuti kötnék kamerát, de igazit méghozzá szünetmentes táppal kiegészítve, hogy tuti kapjuk el a tetteseket.
Nagyon durva amit írtál amúgy. Nekem egy ismerősömnek olyan volt, hogy csővel és kannával a kezében a saját garázsukban kapott el egy cigányt, de a rendőrség azt mondta nincs bizonyíték. Kész..
Nem tudom, megoldható-e egy régi autóakkuval egy kisebb teljesítményű, utána kellene érdeklődni.
A telefonos riasztó egész biztosan, egy trafóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!