Miért folyik fekete korom a kazánból? Mi ez? Kép lenn.
Ez abból adódik általában ,hogy nem eléggé száraz a tüzelő anyag,illetve a kazán huzata vissza is van fogva .Ezáltal
nem kellő hőfokon ég el a tüzelő anyag . Kéményen a "hideg" füst távozik,melyből a kondenz víz és a nagy mennyiségű kátrány csapódik ki .Amig a kémény hideg addig a füst is nehezebben távozik . Olyan tüzelő anyaggal gyújtsál be ,ami nagy lángot ad,így meleg levegőt könnyebben elkapja a húzat .Ha a magasítás nincs körbe hőszigetelve /ha fémből készült/,akkor itt csapódik ki a legtöbb káros anyag . ha tiszítás után is marad még benn kátrány ,az a hő hatására mindig megolvad ,és visszafolyik ,csöpög .
Tehát, hogy értsd, ne fojtsd le ennyire a kazánodat.
Több levegő, nagyobb láng.
Amig a kazánban nem képződött parázs ,addig kell levegőt adni is ,hogy lánggal égjen .Ha van jó parázs,már képes a száraz tüzelőanyag magas fokon elizzani is .Az égés tökéletessége nagyon jól követhető a kéményen kiáramló fűst szinén .Mennél feketébb,annál több az elégetlen koromszemcse bent .Az sem mindegy ,hogy mikor honnan kapja a kazán a levegőt.Alulról ,vagy a felső huzatszabályzón .Akinek kazánja ,vagy valamilyen vegyes tűzelésü fűtőeszköze ,erről meg is győződhet .
Hisz az lényeg mennél több hőt nyerjünk a tüzelő anyagból.
A gázkészülékeknél is az lényeg,mennél tökéletesebb égést hozzunk létre,ezért fontos a hozzáadott levegő beszabályozása .
Bocs, de nekem 20 év után is tiszta a kéményem, igaz, hogy én kizárólag száraz törzsakáccal fűtök.
Te mivel fűtesz???
Ez a kazán úgy néz ki, mint amelyikben kevés levegővel (hogy sokáig égjen) műanyag palackokat égettek...
Ahogy előttem is írták, sok levegővel, száraz fát égess, és szemetet ne tégy a tűzre...
Gumira, műanyagokra, ill. bútorlapra tippelek a képek alapján.
Az ilyen fűtés eredménye = drága kéményjavítás, bélelés vagy csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!