Milyen fűtési megoldást javasoltok?
Nem tudom merre laksz,de felénk Zalába egy erdei m3 kerül ennyi pénzbe és ilyen enyhe időbe főleg ha SZÁRAZ is az a fa akkor simán elég egy hónapra.
Kazánt meg 30m2-re butaság is venni....
villany fűtés valóban drága. a SIESTA-val az a baj, hogy zárt helyen nem használható, mert felzabálja az oxigént.ha bármi gázos mellett döntesz, ezt vedd figyelembe.
legolcsóbb a fa volna, de csak akkor ha elég száraz, ehhez pedig min 1év száradás kell, különben akár fele a kalóriája és nudlit sem ér vizesen. ha megfelelő fa volna, akkor én egy nagy tömegű kályhát keresnék, ez tovább tartja a hőt, aztán plussz szén, vagy fabrikett.
A villany az annyi ahogy számoltad. 100 Ft/óra ha 10 órát megy egy nap akkor is 30ezer egy hónap. Illetve a ventillátoros hősugárzókkal vigyázni kell, régen nálunk már egy ilyen kigyulladt.
A Siesta nem jó, mert elfogyasztja az oxigént, állandó légcserét kellene biztosítanod, de akkor meg elmegy az a kis meleg is és ha sokat használod kb. annyit fogyaszt mint az áram. Ha van olyan pg -s konvektor ami kívülről szívja a levegőt és kifele távozik az égéstermék az jó lehet.
Szerintem a fafűtésnél olcsóbb nem lesz. Végül is nem tudom van-e kályhád, vagy venned kell, kb. egy kisebb kandalló, kályha, sparhelt, vagy teatűzhely jöhet szóba, 30nm -en nagy különbségek szerintem nem lesznek így hogy nincs nagyon anyagi keret.
Arra lehetne rákoncentrálni esetleg, hogy lehet-e olcsóbban fát szerezni. Széldeszkát, kidobott bútorokat, ilyesmit.
Meg amit még lehet, hogy fabrikettet venni. Igazából szerintem nem jobb mint a fa, csak lehet venni apránként, személyautóval is lehet szállítani, nem kell hasogatni, de fa kell azért azt is hogy begyújtsa.
Ha kémény sincs akkor ez a fatüzelés is nehezen fog összejönni. A kémény maga megérne egy külön témát.
Amúgy óránként, másfél óránként tenni kell rá. Éjjel el fog aludni. Kandallóba valamivel többet lehet belerakni, valamivel tovább tartja a meleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!