Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 2 éves gázkonvektor miért nem...

2 éves gázkonvektor miért nem szikrázik begyújtáskor?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ilyenkor tovább kell tartani a gyújtó gombot, de már legalább 5 percig tartottam, és nem gyullad be.

Megpróbáltam sötétben, hátha látok valamit, és azt vettem észre, hogy szerintem nem szikrázik.

Ötletek?

2013. nov. 26. 18:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen az is jó lehet,csak nem mertem ajánlani,nehogy elszálljon a ház. :)Én is gyufával szoktam a gázbojlert és az a fali melegítőt begyújtani,úgy egyszerűbb.
2013. nov. 26. 19:43
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak szikra nincs, akkor akár gyufával is begyújtható a konvektor, persze ezt nem javasolom, de nem lehetetlen :)

Amúgy jó eséllyel nem a piezó, hanem az elektróda ment tönkre. Ezt kicsit liberálisabb módszerrel is tudod ellenőrizni, mint fentebb leírták. Az elektródáról (ez egy kerámia bevonatú valami - [link] lehúzod a kábelt, és a kábelt közvetlenül rakod fém közelébe, majd rászikráztatsz. Ha van szikra, az elektróda a rossz. Ennek az ára kb. 2-400 Ft, és te magad is ki tudod cserélni. Szóval nem hiszem, hogy egy hetet kell fagyoskodni emiatt.

2013. nov. 26. 19:44
 13/18 A kérdező kommentje:

Régen a konyhai gázzabáló konvektort mindig gyufával gyújtottuk be, persze az annyival egyszerűbb volt, hogy a gyújtóláng előtt volt egy kicsúsztatható lapocska, nem volt ilyen zárógyűrű rajta, az kb. 2 mp. alatt vissza lehetett tenni. Megnéztem a mostanit is, ki lehet venni a lapot, úgy, hogy leírtad, csak nem tudom, próbálkozzak-e vele.

Az az elektróda bigyó meg nem kivehető anélkül, hogy nem szerelném le a kukucskáló ablak előtti fémlapot (amin elviekben látnom kellene felülről, hogy már ég a láng).

2013. nov. 26. 20:09
 14/18 A kérdező kommentje:
Mára befejeztem a kísérletezést, majd ha nem 50 km/h szél fúj odakint, megpróbálom gyufával. Ahogy betettem a kukucskáló ablakon a gyufát, aludt el, elszívta a huzat :(
2013. nov. 26. 20:27
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget. :)
2013. nov. 26. 20:28
 16/18 A kérdező kommentje:

Helyzetjelentés:

Gyufás módszerrel szépen sikerült begyújtani. :)

2013. nov. 28. 19:44
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha van negyed órád,zárd el a főcsapot,vedd ki ugyan úgy a csillámlemezt,és próbáld a lyukon benyúlva a szikráztató elektródáját picit mozgatni,majd a gombbal sziktáztatni.Lehet,hogy csak rosszul áll.

Előtte nézd meg,kivülről a drót csatlakozik-e hozzá,nincs-e leesve,illetve bizonyos tipusoknál a burkolat hozzáérhet kivülről,így letestel(van aki rá is ül a tetejére)

Ha sikerül szikrát csiholni,addig kell álligatni,míg az őrláng~gázsugár irányába/útjába megy a szikra...csap kinyit,és "élesben" próbálni gyújtani.

A lyukat eltakarni a csillámlemezzel,még ha kint nincs is szél---a szikra kisebb,mint a gyufa lángja.

2013. nov. 28. 22:17
 18/18 anonim válasza:
Régi Promontor konvektoromnál a szikra a burkolat alatt talált rövidebb utat. Éredmes megnézni, hátha valahol kívül ugrik át a szikra.
2014. jan. 26. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!