2 éves gázkonvektor miért nem szikrázik begyújtáskor?
Tudom, hogy ilyenkor tovább kell tartani a gyújtó gombot, de már legalább 5 percig tartottam, és nem gyullad be.
Megpróbáltam sötétben, hátha látok valamit, és azt vettem észre, hogy szerintem nem szikrázik.
Ötletek?
Ha csak szikra nincs, akkor akár gyufával is begyújtható a konvektor, persze ezt nem javasolom, de nem lehetetlen :)
Amúgy jó eséllyel nem a piezó, hanem az elektróda ment tönkre. Ezt kicsit liberálisabb módszerrel is tudod ellenőrizni, mint fentebb leírták. Az elektródáról (ez egy kerámia bevonatú valami - [link] lehúzod a kábelt, és a kábelt közvetlenül rakod fém közelébe, majd rászikráztatsz. Ha van szikra, az elektróda a rossz. Ennek az ára kb. 2-400 Ft, és te magad is ki tudod cserélni. Szóval nem hiszem, hogy egy hetet kell fagyoskodni emiatt.
Régen a konyhai gázzabáló konvektort mindig gyufával gyújtottuk be, persze az annyival egyszerűbb volt, hogy a gyújtóláng előtt volt egy kicsúsztatható lapocska, nem volt ilyen zárógyűrű rajta, az kb. 2 mp. alatt vissza lehetett tenni. Megnéztem a mostanit is, ki lehet venni a lapot, úgy, hogy leírtad, csak nem tudom, próbálkozzak-e vele.
Az az elektróda bigyó meg nem kivehető anélkül, hogy nem szerelném le a kukucskáló ablak előtti fémlapot (amin elviekben látnom kellene felülről, hogy már ég a láng).
Helyzetjelentés:
Gyufás módszerrel szépen sikerült begyújtani. :)
Ha van negyed órád,zárd el a főcsapot,vedd ki ugyan úgy a csillámlemezt,és próbáld a lyukon benyúlva a szikráztató elektródáját picit mozgatni,majd a gombbal sziktáztatni.Lehet,hogy csak rosszul áll.
Előtte nézd meg,kivülről a drót csatlakozik-e hozzá,nincs-e leesve,illetve bizonyos tipusoknál a burkolat hozzáérhet kivülről,így letestel(van aki rá is ül a tetejére)
Ha sikerül szikrát csiholni,addig kell álligatni,míg az őrláng~gázsugár irányába/útjába megy a szikra...csap kinyit,és "élesben" próbálni gyújtani.
A lyukat eltakarni a csillámlemezzel,még ha kint nincs is szél---a szikra kisebb,mint a gyufa lángja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!