Ártalmas, illetve ér valamit az olcsó illóolaj?
Figyelt kérdés
Hallottam, hogy a 2-300 Ft-os illóolajak nem érnek semmit, és még ártalmasak is, mert mesterségesen előállított. Igaz lehet ez?2009. nov. 12. 16:33
1/6 anonim válasza:
Az illóolaj mindig természetes, az illatolaj mesterséges. A levenduláról pl. biztosan tudom, hogy vannak nagyon magas illóolajtartalmú növényváltozatok, amik annyira nem illatosak, mint a vadon növő fajták, viszont jóval több illóolajat lehet előállítani belőlük, amit így olcsóbban tudnak adni. Egy növény olajának az ára attól függ, mekkora mennyiségből tudnak mennyi olajat előállítani, illetve az adott növény mennyire elterjedt. Bulgáriában pl. fillérekért adták annak idején a színtiszta rózsaolajat.
2/6 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van, amit mi használunk az illatolaj, (most néztem meg)nem pedig illóolaj. Ezt csak párologtatásra használható.
Tehát a kérdés még egyszer helyesen: A mesterségesen előállított illatolaj lehet káros az egészségre, vagy csak nincs jótékony hatása?
2009. nov. 12. 17:18
3/6 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ártalmas lenne. A parfümök is mesterséges illatanyagokat tartalmaznak, és nők milliói fújják a bőrükre egész életükben anélkül, hogy bármi bajuk lenne tőle. Attól, hogy valami mesterséges, még nem feltétlenül halálos méreg. A vitaminokat is szintetikusan állítják ma már elő. Ez is csak egy buta divat, hogy mindentől pánikolni kell, ami nem természetes. Meg persze a természetes alapanyagból készült termékek gyártói is hatalmas propagandát folytatnak a saját érdekükben. Nem mondom, hogy nem jobbak ezek, de a mesterségesek sem feltétlenül ártalmasak, legfeljebb nem annyira jók.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi,én is hasonló véleményre jutottam.
2009. nov. 12. 17:32
5/6 anonim válasza:
Egyébként meg az illóolajak jótékony hatása is inkább csak üzleti fogás, mint valóság. Ahhoz nem pár cseppet kellene a levegőbe párologtatni, hogy bármiféle hatással legyen az egészségedre. A közérzeted meg attól lesz jó, ha olyan illatot érzel, ami örömet okoz neked. Én pl. imádom a gyöngyvirágillatot és az ibolyaillatot, pedig ezeket csak illatolajként lehet kapni, míg a kakukkfű illóolajának a szagától megfájdult a fejem, hiába olvastam féloldalnyit arról, hogy milyen egészséges.
6/6 A kérdező kommentje:
Valóban ebben is lehet valami. Íme ezzel kapcsolatban egy cikk: [link]
2009. nov. 12. 17:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!