Mit lehet tenni, hogy ne halljam a szomszéd központi fűtésének kattogó zaját?
A fal szigetelését két oldalról javasolják,tehát kilőve.
Tavaszig, vagy inkább nyárig megháborodok, ez holtbiztos.
Csak ő a szomszédom, a másik oldali nem lakik itt.
A képbe olyan esetek is beletartoznak, ami egy kicsit megmagyarázza a viselkedésemet. A kazáncserénél, meg a kéménybélelésnél kibontották a padlást elválasztó falat, anélkül, hogy nekem egy szót szólt volna. Amikor munkagépet hívott a garázs előtti területe megmunkálására, átjött az én részemre, a meggyfa nagy részét lefűrészelte, szintúgy egy szót sem szólva, nemhogy megkérve engem. És még folytathatnám.
Egyébként tavalyelőtt télen, a nagy hidegben, miközben a konyhában nagyban főzött(gondolom bekapcsolt elszívó mellett), beleesett az üvegezett ajtóba. Órákig feküdt ott, aztán észhez tért. A cukorbetegségére írja, de szerintem visszaszívta az égésterméket az elszívó. A szabadba nincs semmilyen szellőzés biztosítva, csak a kéményből tud szívni.
Nem sajnáltatni magamat jöttem ide, valami ötletet vártam. Ehelyett kiosztott valaki, mert kínomban 5 mp-re zajt csináltam. Panaszkodni másokra nem szokásom, értelme sincs. Többen panaszkodnak a neten, hogy a fűtésük zajos, éjszaka nem alszanak, a gyerek fölriad. Miután mindent átszereltettek, még rosszabb lett a helyzet. Szerintem ilyen gonddal még nem kerestek föl jegyzőt, nem leszek én az első. Én azt sem mondom, hogy a szomszédom "szívat", csak nem értem, hogy őt hogyhogy nem zavarja.
Magamnak kell megoldanom. Most a rádió szól mögöttem jó hangosan, mert az sem zavar annyira a háttérben, de szeretnék néha csöndet is. Az éjjel 2 órakor is ezt hallgattam, pedig az emeleten aludtam. Valami füldugasz talán segítene, de nem akármilyen, azt már tudom.
Nem értelek. Keresed a pótcselekvéseket és nem törekszel a probléma megoldására.
A megoldás a jegyző. Van fogadónapja, guglizd ki az időpontot.
"Panaszkodni másokra nem szokásom, értelme sincs."
Ez a kommunizmus emléke miatt van így. Akkor feljelentgettek mindenkit mindenért, de nem volt pártatlan a bíróság. Ez mára megváltozott.
Egy jogállamban a jog az ilyen jellegű gondok megoldásának eszköze és nem a zene bömböltetése.
A birtokháborítás megtörtént, a Jegyző az illetékes. Kit érdekel, hogy más mivel keresi fel vagy mivel nem? Mivel a probléma rendszeres (sajnos), így bizonyítani sem lesz nehéz az állításod.
Ezen kívül milyen jó ötletet szeretnél?
Nem bömböltetek zenét. Én bírnám legkevésbé.
Ha tudnám, milyen ötleteket várok, már föl sem kéne, kellett volna tennem a kérdést.
Én voltam ilyen cipőben. Akkor utána néztem, és megtudtam, hogy rá lehet tanulni egyes zajokra. A gyerekek bazsalygását megszoktam, ezen az alapon már tudtam, hogy akkor mindent meg lehet szokni.
Másik gondolat, hogy ha jóban lennél a szomszéddal, nem zavarna ennyire, vagy ha a drága elnézést kérne, akkor sem. Azért "birtokháborítás", mert annak könyveled el. (magamról is beszélek)
Ami nekem bevált: zenét hallgatok, tévénézés közben megpróbálok másra koncentrálni, este meg füldugó. A füldugó annyira bevált (anno kutyaugatás ellen), hogy már nem is nagyon kell. Ott van a fejem mellett, tudom, hogy ha kell, bedughatom és ez elég. Néha jól jön, ha horkolni kezd a férjem. :)
A jegyző: én azt gondolom, hogy ha a zaj meghalad x decibelt, akkor valóban kérhető, hogy azt megszüntessék. Úgyhogy beszélni azért nem árt a jegyzővel.
Aztat meg elfelejtettem mondani, hogy üres lakásban, modern, üveg izékkel, jobban hallatszik minden, mint egy szőnyeges, függönyös, képekkel telenyomottban. Minden jó, ami megtöri a hanghullámot. Elvben egy szőnyeg, falvédő a megfelelő helyen sokat segít.
Az interneten láttam olyan képeket, amiket direkt hungarocell lapra tettek, hangszigetelés miatt ők is. Szóval, hajrá. CSinálj valamit. :)
Mindenek ellenére jóban vagyok a szomszéddal, v. inkább nem vagyok rosszba(n). Még a tudatomat is próbálom befolyásolni, hogy hiszen az én lakásom is melegebb, mert ő fűt, a másik oldalon nem "támogatnak". Nem segített.
Ha ő ezt a kattogást hallaná, nem tudna olvasni, elaludni. Az éjjel rájöttem valamire, amiben most igencsak megerősítettél. Köszönöm is nagyon. A két lakás egymás tükörképe. Nálunk 15 éve egy tér lett a konyha, meg a lépcsőház. Nála be van építve a lépcső alatti terület, ott van elhelyezve a kazán, a konyha fala sincs kibontva. Nálam csak a lépcsőkanyar maradt fedett, elől 2 kis rácsos ajtóval, a lépcsönek csak fokai vannak, szőnyeg sincs rajta. A rádió is igen visszhangos.
Meg fogjuk kérdezni a hajdani átalakítót, hogy a kis pecónak a szigetelésével - akár az egészet teletömni anyaggal - nem küszöbölhető-e ki vagy csökkenthető a zaj. Kb. 10 éve hallom, de csak tavaly erősödött föl annyira, hogy elviselhetetlen.
Mégegyszer köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!