Párom kitalálta, hogy vesz pár darab sertést és tyúkot. Mindketten dolgozunk, szerintetek érdemes belevágnia?
Senki sem proli. Szerintem ne használd ezt a lealacsonyító hangnemet.
Ha nem értetted volna, amit írtam, leírom egyszerűbben:
-a városnak is van családi házas része, ahol ugyanúgy tartanak állatokat az ott lakók, mintha falun élnének
-a városi állattartás semmiben sem különbözik a falusi állattartástól
-az állattal nem rendelkező, családi házas városlakót és az állattal nem rendelkező, csalási házas falusit is ugyanúgy zavarhatja a szag, ha kötekedősebb természetű
-én ezzel neked segíteni akartam, mert már láttam ilyet, de tőlem bővel azt csinálsz, amit akarsz, elhiheted
Disznót nem igazán gazdaságos tartani, amennyiért fel lehet nevelni annyiért már meg lehet venni a boltban is. Jó, tudom csak nem olyan minőségű a húsa, de így van. Minden nap kell etetni, nincs olyan, hogy most nyaralni mentek, vagy ünnepnap van, esetleg kirándulás és ezért kimarad pár nap. Az ilyen állatoknál nincs szabadnap. Ha hullafáradtan érsz haza, akkor is meg kell etetni valakinek. Sokat is kell takarítani, mert nem egészséges, ha állandóan a sz+rban fekszenek. Bele kell számolni, hogy megbetegedhetnek, vagy akár el is pusztulhatnak és akkor veszteség nektek.
Tyúkok azok elvannak maguknak. Nincs velük sok gond, még takarítani is ritkán kell. Vízzel és kajával elvannak. A házi tojás pedig kincset ér, ahogy a házi tyúkból készült leves is.
Mi állattartók vagyunk: 2 juh, 2o csirke, 10 tyúk, 3 anyanyúl évi szaporulata kb 100 db.
Takarmányt egy részét megtermeljük, így is ráfizetéses és sok munkával jár. Amiért foglalkozunk vele, mi tudjuk, hogy mivel etetjük.Ja és nyugdíjasak vagyunk.
Én biztos lebeszélném a férjemet.
Az állattartáshoz előbb fel kell kelni tisztába rakni őket és mint írták etetni főleg a disznókat ami napi szinten több óráról van szó.Ha dolgozol akkor ugye a munka után főzöl,mosol,takarítasz illetve ami a napodba belefér? Nem kevés a kiadás az állatok takarmányozása sem! Ha félsz a disznóktól akkor végképp ne vegyél! A tyúkok aránylag igénytelenek és ha lesz több tojás amit eladhatsz valamicske visszatérül a kiadásból.
Azt mindenképpen szeretném neked elmondani,hogy vidéken lakom és a lakhelyemen: AZ EGYIK SZOMSZÉD FELJELENTETTE A MÁSIKAT AMIÉRT BÜDÖS VOLT ÉS A DISZNÓKAT OKOLTA! oLYAN SZOMSZÉD JELENTETTE FEL A MÁSIKAT AKINEK SZINTÉN VOLT DISZNÓJA!!!
ezt jó lenne, ha mindenki fejébe vésné, mielőtt azon hőzöng, hogy enni kell adni, rendbe kell tenni, büdös, nem éri meg......
amig a házi tartásu állat husából omlós szaftos husit tudsz csinálni, a boltiból sokszor csak gumi lesz.
tápon nevelik, gyorsan nőjön, teli van gyógyszerrel, minden szarral.
hát csak egyétek a bolti, ki tudja honnan jött cuccot.
én is vásárolok boltban husárut, de nagyon-nagyon megnézem, hogy mit és hol. ahonnan egyszer rosszat vettem, oda soha többet nem megyek vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!