Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 2,40m belmagasság hálószobába?

2,40m belmagasság hálószobába?

Figyelt kérdés
Vettünk egy családi házat, amit fel fogunk újítani, és nekem pont a legkisebb szoba tetszik, de mivel ez később lett hozzá építve, ezért valamiért a belmagassága alacsonyabb lett 30 centivel, mint a ház többi szobájában. Mivel nem vagyok valami magas (170cm) ezért engem nem zavar, de azért mégis érdekelne a véleményetek, hogy jelenthet-e bármi problémát. Valaki azt mondta, hogy csak jó, mert télen jobban tartja majd a meleget.
2013. okt. 6. 15:49
 1/8 anonim ***** válasza:
életvitel szempontjából nincs jelentősége ... egy biztos: nem építési engedéllyel készült ilyen belmagassággal szobának
2013. okt. 6. 15:56
 2/8 A kérdező kommentje:
40 éve épült, építész csinálta. hogy volt-e engedély azt nem tudom, de már megnézte statikus a házat és rendben van.
2013. okt. 6. 15:59
 3/8 anonim ***** válasza:
A panelokban is ekkora a belmagasság, nincs ezzel gond.
2013. okt. 6. 16:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Az egyik szobám ilyen magas mert a ház azon része régi építésű.Semmi gond csak nem nagy lelógó csillárt kell felrakni.
2013. okt. 6. 17:49
 5/8 A kérdező kommentje:
jaja, arra én is gondoltam. Köszönöm a válaszokat!
2013. okt. 6. 19:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Emberfüggő, az én szobámban 15 centivel kisebb a belmagasság (építési engedéllyel épült tavaly, bár könnyen lehet, hogy elszámolta a szigetelést). Na erről tudom, hogy már sokakat zavarna, engem s a 176 centi magas páromat még nem, de ez csak a felső szint magassága, lent azért több van, oda kell is :D
2013. okt. 6. 19:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Hivatalosan 2,50 magas kell legyen egy lakótér. A gyakorlatban mondjuk nagy jelentősége nincs. Talán csak annyi, hogy kevesebb légköbméter, hamarabb elhasználódik a szoba levegője, gyakrabban kell szellőztetni. Akkor veszélyes, ha olyan fűtőtest van a szobában, mely a szobából veszi a levegőt az égéshez. pl. nem parapetes konvektor. Aztán a szénmonoxid is felgyűlik a mennyezet közelében, és hamar meg lehet fulladni. Ha valami régebbi, kétes minőségű gázkészülék van a szobában, mindenképpen vegyél egy CO-érzékelőt, és helyezd el jó magasra. És lehetőleg ne a gatyi kínait, hanem valami jobb fajtát. Bár ezek sajnos 10.000 ft-nál kezdődnek:/
2013. okt. 7. 00:01
 8/8 A kérdező kommentje:
A teljes fűtésrendszer most lesz kicserélve és a szobában csak egy kis lapradiátor lesz.
2013. okt. 7. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!