Mi történik olyankor, ha vki a gázon hagyja a kaját, zománcosfazékban főni és kb.2óra hossza múlva ér csak haza? Leég a ház?
Jah, lecsónak kéazült az étel, szóval a lé pikk-pakkra elpárolgott "volna" belőle.
:)
szépen leég az egész kaja, amikor már minden folyadék eltávozott és ragacsossá sült az alján a lecsó, akkor elkezdene füstölögni szépen, de két óra alatt még nem gyulladna ki a ház.
anyám már többször csinált ilyet. hol bablevessel, hol mással. :s
nincs erre irányuló végzettségem, szóval nem tudom, hogy mennyi idő kellene ahhoz, hogy a fazék cseppfolyóssá váljon, lekússzon a tűzhelyről és lángba borítson valamit.
azért pakolj el kéztörlőt meg ilyesmiket a közeléből, hogy minél kisebb legyen az esély.
aztán van még esély arra, hogy jön egy tűzoltó és elmondja nekünk, hogy is van ez :DD
de te egyébként rendszeresíteni szeretnéd ezt a tevékenységedet, vagy mi? :DD
mert tudnám ajánlani, hogy vésd a fejedbe, hogy mielőtt kilépsz az ajtón nézz rá még egyszer a tűzhelyre. mikor fogod a kulcsot, akkor ugorjon be ez a gondolat. vagy ragassz egy papírt az ajtóra. ez beválik és akkor nem kell rettegned.
kezd megszületni az egyenlet.
lecsó mennyiség x hőmérséklet / közelében lévő tárgyak :d
ez nem kezdődő depresszió, hanem a ház felgyújtásának megelőzése. :d
tudom mire gondolsz. de ha visszamész és ezt megnézed, utána már nem kell rajta agyalnod. viszont ha nem nézed meg, na az lesz gáz.
tudatosítani kell ezt az egy cselekménysort és meglátod megkönnyebbülsz. én is ezt csináltam. és anyámnak is megmondtam, hogy szokjon rá erre. azóta nem sütött le semmit.
Pár alkalomnál nem vészes visszamenni, az emberrel megtörténhet az ilyen... Ha állandóan s akár többször visszamész, az a kóros...
Én csináltam már ilyet (csak éppen én elaludtam este), az étel szénné égett, roppant kormos lett az edény, de nem történt semmi. Nagyon szerencsétlen dolgok együttállásakor biztos lehet tűz, de alapesetben nem hiszem. Viszont ha otthagyom az ételt, nagyon picire veszem a lángot vagy annak megfelelő dolgot (mostanság indukciós főzőlapot használok), az azért segít valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!