Mit lehet még tenni gázszivárgás esetén?
A társasházban (ahol lakom), a lépcsőházban vannak a gázóraszekrények. Az egyik emeleten mind a két szekrényből határozottan gázszag érződik. Emiatt tegnap kihívtuk a szolgáltató embereit, állítólag csináltak neki valamit (én nem voltam ott, dolgoztam). Viszont a gázszag nem szűnt meg, pedig a lépcsőházban minden ablak nyitva van, és a padlás felől már huzatot is csináltunk. Hívjuk ki őket még egyszer, vagy máshoz kellene fordulni? (A közös képviselőt nem értük el.) Olyan szintű a szivárgás, hogy tegnap kb. 10 percet beszéltem a szomszéddal a lépcsőházban, az eredmény: fejfájás, szédülés, hányinger.
Ti mit tennétek?
Esetleg a tűzoltókat is felhívhatod, hogy mi ilyenkor a teendő? Elvileg nekik van olyan műszerük, ami be tudja mérni a gáz koncentrációját. Ha veszélyes szint felett van, akkor majd ők gondoskodnak a probléma megoldásáról (elzárják a főcsapot, áramtalanítják és átszellőztetik az épületet). Lényeg, hogy higgadtan kérj segítséget.
Esetleg te magad is elzárhatod a főcsapot, még nem érkeznek ki újra a gázszolgáltató emberei vagy a tűzoltók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!