Hajdú gázbojler őrlángja rendszeresen elalszik. Mi lehet a baj?
Én nem ajánlanám a házi "kókányolást" ha nem értesz hozzá.
Több kárt csinálhatsz, mint hasznot.
Tudom, hogy pénzbe kerül, de mindenképp szerelőt hívnék.
Én is így jártam vele, volt (nyáron) amikor hónapokig nem aludt ki az őrláng, viszont most télen előfordul, hogy, 5 perc alatt akár 3-4x is kialszik, míg pl. előző héten akár 5 napig is folyamatosan égett az őrláng.
Egy alkalommal amikor rövid idő alatt gyakran kialudt, vettem a fáradságot és leszereltem az alsó védő műanyagot, és percekig figyeltem az őrlángot.
Volt értelme: azt tapasztaltam, hogy adott pillanatban az őrláng formája hirtelen átalakult "kövér" lángból hosszú, szúrós lánggá, mint amikor a forrasztópisztolyon növeljük az oxigén mennyiségét. Majd ugyanolyan hirtelen visszaalakul ismét "kövér" lánggá, ami nyaldossa (melegíti) a termoelemet.
Amikor hosszú szúrós formája van a lángnak, akkor elhalad a termoelem mellett anélkül, hogy azt melegítené. Ha ilyenkor több, mint néhány másodpercig nem melegíti a termoelemet, az kikapcsolja a gázt, hiszen az a rendeltetése, hogy ha nem ég a gáz, akkor ne árassza el a lakást.
Hogy miért alakul át az őrláng "kövér" formából hosszú szúrós formává, majd vissza, az lehet pl. azért, mert a gázvezetékben a gáz szakaszonként levegővel hígított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!