Mi lehet a gond a bojlerrel?
Figyelt kérdés
Van egy kb. 20 éves Hajdu típusú 120L-es villanybojlerem. A napokban vettem észre, hogy a csap alatt, ahol becsatlakozik a cső, amiből kapja a vizet, szivárog a csatlakozásnál. Mi lehet a probléma? A csőszerelő, aki felrakta, azt mondja, hogy ki kell cserélni a bojlert, mert kilyukadt a belseje. Feleslegesen nem szeretném cserélni, ha nem muszáj. Előre is köszönöm a válaszokat!2013. szept. 5. 10:10
1/5 anonim válasza:
Hívj egy megbízható villanyszerelőt! Nekem is ilyen boylerem van, több helyen is csatlakozik hozzá vezeték. Ha szivárog, akkor az csak a csatlakozásnál lehet. A belseje nem is tud kilyukadni, csak a külső borítása.
2/5 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a válaszod. Szóltam már egy villanyszerelőnek, elvileg a napokban jön is megnézni. Igazából attól félek, hogy nehogy lenyomja a csövet, amin megy bele a víz, aztán elúszik nekem a ház, de akkor nem fontos elzárni a csapot a bojleren ugye?
2013. szept. 5. 12:08
3/5 anonim válasza:
1-es miket irkálsz ? 1.nem villanyszerelő kell hanem vízszerelő, /a vill szer sosem fogja megcsinálni a csepegést / 2. Pont a belseje tud kilyukadni /nem a külseje / a külső rész az a tartó,és hőszigetelő része.Meg kell jól vizsgálni,hogy honnét jön a víz,csatlakozástól,vagy tényleg kilyukadt.Mert 20 év körül már várható,bár szüleimnél 1976-os van még fent. /de akkor még belerakták az anyagot /.
4/5 A kérdező kommentje:
A csatlakozásnál csepeg, ahol a cső bemegy a csonkba a csap alatt. Nem a bojler aljánál csepeg, hanem, ahol az ötrétegű műanyag cső becsatlakozik a bojlerbe. A villanyszerelő szerint, aki bojlereket szokott javítani, mondta, hogy a csatlakozásnál lehet gond, de még nem tudta megnézni. Én csak attól félek, hogy elúszik a ház, amíg nem vagyunk otthon.
2013. szept. 5. 13:09
5/5 anonim válasza:
Nem úszik az el. De ha 5 rétegű csővel van bekötve akkor elég béna volt a víz szerelő ,hogy csak eddig bírta. És ha konkrétan a kötéstől jön a víz akkor mért gondolod,hogy lyukas is lehet ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!