Miért ilyen magas a gázszámlánk?
150m2 -es a házunk, vastag hungarocel szigetelés van rajta és be van pucolva, így ez is szigetel.
Még is 40 ezer a gáz átalány havonta amit sokallok, gázkonvektorral fűtünk, 5 helyiségben van konvektor, amik nincsenek magasra állítva, kb. 20-25 fok van télen + a főzéshez gáztűzhelyt használ anyukám.
Reális ilyen magas gázár?Nyáron alig fogy gáz, csak a főzéshez használunk.
A konvektorok a legnagyobb gáz pocsékolók .A 150m2 sem kevés .Amig a hőmérséklet el nem éri a 25 fokot,a konvektor
teljes kapacitással üzemel .Majd ezután takarékra ,ha jól van beszabályozva .Esetleg csak a gyújtó lángja ég .
Ahogy esik a hómérséklet,legalább 5 fokot,vagy ennél kevesebbet,már ég újból teljes lángon .Gondolom van még fűrdő szoba is .Azért van a gázóra,meg kell figyelni,télen a napi fogyasztást.Napi 50 m3 biztosan lepörög.Lehet hogy keveset is mondtam,próbáltam viszonyitani,mikor nálunk is konvektorok voltak .
Már cirkó van ,és így is lehet szabályozni a helyiségek
hőmérsékletét is .Talán sokkal jobban is .
szerintem 5 helyiségre még kevés is 40ezer
aki 1-2 helységet fűt télen az is fizet általában 30at kb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!