Hány négyzetméteres lakás az ideális egy három tagú családnak?
mi hárman (apu anyu én) lakunk egy 520nm-es házban [havi 200e a ház fenntartása,kaja ruha meg ezek nélkül ]. istenem, mit meg nem adnék egy nyugodt kis panelért :) sokkal kevesebb takarítanivaló, nem olyan költséges a fenntartása. szóval ebből azt akartam kihozni, hogy ha esetleg megszorultok, egy budapesti panelt eléggé könnyen el lehet passzolni ( legalábbis én úgy vettem észre). az első években nem lesz nehéz elélni egy 40-50nmes lakásban, amíg kicsi a baba, egy 5-6éves koráig, aztán már kicsit több teret fog igényelni :S
jó babázást^^
sosem vágytam nagy lakásba, mert azzal csak a gond van: rezsi, takarítás, miegyéb... szóval inkább verd a s.gged a földhöz, hogy ezt még megengedheted magadnak...
menj le a csövesekhez a blahára, rögtön több kedved lesz a 40nm-es panelhez...
Egyesek úgy látszik nem értik a kérdés lényegét és elkomolytalankodják a dolgot.
Tisztelet a kivételnek!
Nem az a kérdés, hogy ha választani lehetne, ki milyen lakásban szeretne lakni. Én is szívesen laknék egy 20 szobás 1000nm-es villában, több hektáros parkkal és halastóval körülvéve. De maradjunk inkább a realitásoknál!
Egy főre, egy közepes méretű szoba és a közös helységekből a ráeső területarány úgy gondolom, hogy elfogadható. Ez átlagosan kb. 20-25nm-t jelent személyenként.
Ja, és én ismerek olyan családot, ahol nagyszülők, szülők, gyerekek laktak együtt egy 46nm-es, 1,5 szobás panellakásban, 8-an.
Ez a másik véglet.
"...egy budapesti panelt eléggé könnyen el lehet passzolni ( legalábbis én úgy vettem észre)"
Ez nem így van! 1,5 éve árulom a 1,5 szobás budapesti panelomat és nem kell senkinek. A lakásnak elég jók az adottságai (1. emelet, jó állapot, jó közlekedés) és olcsóbban adom, mint a környéken lévő problémásabbakat.
Mivel nem ott lakom, közben végig fizethettem az üres lakásra a rezsit, beleértve a nem kevés távfűtést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!