Mivel tudom a pénzérméket fényesre polírozni?
Nekem régi pénzérme gyűjteményem van. Ezüst is van köztük. Én ha tisztogatom őket, akkor ecetet,fogkrémet és citromlevet használok. Mindig szép fényesek lesznek ettől.
Hagyom benne kicsit ázni, nem sokat. Majd egy nem használt fogkefével szoktam, ugyan ezzel a keverékkel dörzsölni.
- fogkrém
- ecet
-citrom..
ez a három ami nagyon jó, főleg az ecet. Csak benne kell hagyni egy éjszakára (mármint a citromba vagy ecetbe)
Ha értékesebbek és neked számít, hogy numizmatikailag is értékes darabok maradjanak akkor a ház praktikákat felejtsd el. A polírozással lekopik ami domborban van rajtuk és azt egy szakértő kapásból meglátja és jóval kevesebbet is ér tőle. Bár a polírozástól fényes és csillogó lesz de gyűjtőknek nem elsőrendű ez. A fogkrémben meg finom csiszoló szemcsék vannak ami meg szintén megsúrolja, csak ezért szedi le és nem vegyileg, ez érezhető is ha két körmöd között megmorzsolsz egy kis forgkrémet. Vidd el numizmatikai (érme) boltokba és vegyél tisztítószert.
Ha nem számít a fogkrém is jó pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!