Tapéta vagy festés? Melyik az olcsóbb?
Nagyon egyik sem.
DE! Ha tapétázol annak nagy hátrány az hogy penészedik a fal, és egy időmulva kezd lejönni a falról a tapéta!
Szerintem inkább fess!
Én úgy tudom (és mi is így tettünk, nekünk is fűrészporos volt és lett), hogy le kelle kaparni az előző tapétát. Ha nem nagyon guzmis, inkább jívítsátok a tapéta hibáit és fessétek át, így nem fog látszódni.
Ha tapétára tapétáztok, akkor a vízalapú tapéta ragacs, egyszerűen el fog engedni a régi tapéta alatt, ahogy víz éri.
Attól függ egyébként, milyen tapétát néztetek ki, elég szélsőséges árak vannak, mondjuk egy jó minőségű tapéta alapanyag kijöhet olyan 20-30 rugóból.
A festés szerintem olcsóbb (persze érdemesebb festékből is jobbat venni, pl.: dulux), a jó minőségű festék takarása és kiadóssága miatt néha elég kevesebbet venni, mint, ami a dobozán van.
De a régi tapétát mindenképpen szedjétek le, szerintem.
Én biza leszedném a falról a tapétát.Aztán át kell glettelni ahol szűkséges.Már nem divat a tök sima fal .
Akár magatok is megcsinálhatjátok,hisz már hengerrel viszik fel a falra is a festéket.Lehet hogy 1 nappal tovább tart a munka,de 80-100 e a zsebben marad .
Arról nem beszélve,ha pár év múlva nem teszik a szin,újra lehet festeni.Tapétánál ez azért nem igy van .
7 es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!