Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tapéta vagy festés? Melyik az...

Tapéta vagy festés? Melyik az olcsóbb?

Figyelt kérdés
Festhető tapéta van a falon, de még így is sok rajta a csúnya lyuk ami fúrás után maradt, így azt gondoltam, egyszerűbb lenne megint tapétázni a tapétára. Gáz lenne? Vagy simán lehet?

2013. júl. 23. 16:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Gáz lenne nem is kicsit. Tapétát leszeditek glettelitek a falat, egyenetlenségeket kijavítjátok utána lehet csak simán festeni, vagy ha nem sikerült jól a hibajavítás akkor fűrészporos tapéta és arra festetek. Mondanám a mintás tapétát is, de az nagyon nagyon drága.
2013. júl. 23. 16:22
 2/12 anonim válasza:

Nagyon egyik sem.

DE! Ha tapétázol annak nagy hátrány az hogy penészedik a fal, és egy időmulva kezd lejönni a falról a tapéta!

Szerintem inkább fess!

2013. júl. 23. 16:44
 3/12 A kérdező kommentje:
Már le van tapétázva, fűrészporossal! Most vettük a házat, így volt alapból. De sok a lyuk, mennyi lenne kb kitapétázni mintás tapétával 10 nmt?
2013. júl. 23. 18:30
 4/12 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom (és mi is így tettünk, nekünk is fűrészporos volt és lett), hogy le kelle kaparni az előző tapétát. Ha nem nagyon guzmis, inkább jívítsátok a tapéta hibáit és fessétek át, így nem fog látszódni.

Ha tapétára tapétáztok, akkor a vízalapú tapéta ragacs, egyszerűen el fog engedni a régi tapéta alatt, ahogy víz éri.

2013. júl. 23. 20:39
 5/12 anonim ***** válasza:

Attól függ egyébként, milyen tapétát néztetek ki, elég szélsőséges árak vannak, mondjuk egy jó minőségű tapéta alapanyag kijöhet olyan 20-30 rugóból.

A festés szerintem olcsóbb (persze érdemesebb festékből is jobbat venni, pl.: dulux), a jó minőségű festék takarása és kiadóssága miatt néha elég kevesebbet venni, mint, ami a dobozán van.

De a régi tapétát mindenképpen szedjétek le, szerintem.

2013. júl. 23. 20:42
 6/12 anonim ***** válasza:
... mindenképpen szedjétek le, ha tapétázni akartok.:)
2013. júl. 23. 20:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Én biza leszedném a falról a tapétát.Aztán át kell glettelni ahol szűkséges.Már nem divat a tök sima fal .

Akár magatok is megcsinálhatjátok,hisz már hengerrel viszik fel a falra is a festéket.Lehet hogy 1 nappal tovább tart a munka,de 80-100 e a zsebben marad .

2013. júl. 23. 20:48
 8/12 A kérdező kommentje:
Csak egy kis szobáról lenne szó és egy kis folyosó...
2013. júl. 23. 20:50
 9/12 anonim ***** válasza:

Arról nem beszélve,ha pár év múlva nem teszik a szin,újra lehet festeni.Tapétánál ez azért nem igy van .

7 es voltam

2013. júl. 23. 20:51
 10/12 anonim ***** válasza:
Én 60 m2-en szedtem le fűrészporost, nőként, 2 napnyi meló volt, jól be kel sprickolni vízzel és vannak nagyon jó tapétaragacs oldó spricnik is (ilyet is használtam). Kell még egy spakli, egy létra és némi hideg sör.:) Gyorsabban megvan, mint az ember gondolná. Gyors glett, csiszolsá és lehet festeni, vagy tapétázni.
2013. júl. 23. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!