Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mitől "kattog" a fűtőtestem?

Mitől "kattog" a fűtőtestem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én egy régi építésű társasházban lakom és minden fűtésszezonkor elkezdődik a rémálmom. Méghozzá, hogy a fűtőtest a szobámban, az ágyam mellett nagyon durva módon elkezd kattogni. Mintha valaki valami vasdarabbal kocogtatná..Nagyon idegesít, alig tudok elaludni tőle! Ez mitől lehet? Esetleg levegős a rendszer? Mit csináljak vele? Évről-évre nehezebben viselem..Help!
2009. okt. 16. 17:02
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Minden fűtés előtt légteleníteni kell v feltölteni a rendszert vízzel,sztem szólj a karbantartónak-ő segít neked!
2009. okt. 16. 17:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem abba eleve gőz van. És az nagyon forró. Ezért hirtelen hőtágulás miatt csattog. A gyárba volt ilyen a csőregiszter.
2009. okt. 16. 17:44
 3/6 anonim ***** válasza:
53%
ha gázkonvektor van, akko normális. nekem is kattogott, miután kikapcsoltam. a hőtágulás miatt van asszem. vagy hááát. nem vagyok májer fizikából, de valami fizikai törvény az oka... tenni ellene nem tudsz. max annyi, h nem fűtesz be nagyon, hanem egyenletes hőn tartod a szobát, és akkor este nem kell lekapcsolni.
2009. okt. 16. 22:27
 4/6 A kérdező kommentje:
nem gázkonvektorom van, hanem -nem tudom a pontos megnevezését- ilyen régebbi típusú öntöttvas fűtőtest, aminek a hőmérsékletét és minden mást is a "ház" szabályozza..de azért majd tényleg felhívom a gondnokot valamelyik nap...most is hallom..katt-katt..
2009. okt. 17. 01:29
 5/6 anonim válasza:
Nekünk is volt ilyen, légteleníteni kell.
2009. okt. 30. 21:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekünk a családi házunkban cirkó rendszer van és sajnos kattog. Légtelenítünk rendszeresen, a nyomás is pontosan van beállítva, és mégis... Hívtunk szerelőt, ő azt mondta, hogy ahol hirtelen hőtágulás lép fel (mint ahogy nálunk is, amikor hirtelen, a majdnem hideg radiátorokba 60-80 fokos víz megy), ott kivédhetetlen a kattogás a termosztát be- és kikapcsolásakor. És tényleg, ha a vegyes tüzelésű kazánra kapcsolunk, ott ugye folyamatosan ugyanolyan hőmérsékletű víz megy ugyanebbe a rendszerbe, csak a felfűtésnél kattog, utána amíg ki nem kapcsoljuk, csendben működik. Már egészen hozzászoktunk, bár én sem értem, hogy másnál miért nem kattog?
2009. okt. 31. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!