Milyen hidraulika olajat használhatók a tűzifa rönkhasítóba?
TESCO-ban vásároltam 2012-ben egy hidraulikus rönkhasítót. (LOG SPLITTER HWLS 4000/370-1A típus.)
Üzemidő alapján esedékes lenne már hidraulika olaj cseréje, de a gépkönyvben megadott (igen híg!) típusok közül egyik sem kapható (Shell Tellus T22 vagy BP ENERGOL HLP22 vagy MOBIL DTE11, vagy ARAL VITAMIN GF22) sűrűbb olajat pedig nem merek használni.
1-nek: Választ, linkeket nagyon köszönöm, kioktatást kevésbé!
Nem írtam, de a rönkhasítóba 3 liter olaj kell, ezért nem akarok 30-40 ezerért 20 liter olajat venni. A számomra gyakorlatban is alkalmazható megoldást keresek. (Nyugdíjas vagyok, egy 20 literes kanna olaj jelentős része bizonyára túlélne engem, mivel a gépet csak saját célra használom, elég mérsékelt üzemórában.)
Egyébként keresővel sokáig kutakodtam, de nem találtam egy (esetleg 5) literes kiszerelésűt sehol. Két forgalmazót levélben is megkerestem, ők is csak nagyobb kiszerelésben forgalmaznak. Tehát?
2.-nek: Köszönöm, hasznos info!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!