Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Utcanév változásnál mi van ha...

Utcanév változásnál mi van ha nem cserélem le a lakcímkártyám?

Figyelt kérdés
Hivatalosan nem kaptam róla papírt hogy megváltozott csak a számlákon vettem észre hogy más cím van és már a busz is azt mondja be de az utcatáblák sincsenek lecserélve.

2013. jún. 27. 09:25
 1/5 TappancsMancs ***** válasza:
Utánanéznék mi lehet ez. A busz megállók neve sokszor a keresztutca neve szerint van, megnézném esetleg ott erről van csak szó. A számlákon meg ha több helyről jönnek pl víz és gáz is akkor lehet változtatás, de lehet az is félrecímzés, inkább utánanéznék. A számlák amúgy biztosan a tieid? Néha félre is dobhatják és másét kapod. Esetleg. Csak azért mert elvileg az utcatábla alap lenne. Ha az nincs lecserélve akkor az számítana ami ki van rakva. Bár folyamatban is lehet az utcatábla csere, ezt valószínűleg az önkormányzat meg tudja mondani.
2013. jún. 27. 12:47
 2/5 TappancsMancs ***** válasza:
Ja és a lakcímkártya. Ha valóban utcanév változás van jobb ha lecseréled, mert akkor az az utca lesz ahol laksz. Az a hivatalos, tényleges. Járatos postás tudni fogja a régi utcanevet is, de sokan meg nem. Én lecserélném de előbb biztos forrásokból ellenőrizném hogy valóban van e utcanév változás folyamatban és ha van akkor is megvárnám amíg az utcán a táblákat is lecserélik. A busznál lehet más az eset és a számláknál is. Önkormányzatnál érdeklődnék főként. Plusz felhívnám a számlaküldőket is és rákérdeznék honnan vették az utcanév változtatást?
2013. jún. 27. 12:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Biztos lecserélték mert megnéztem, még januárban de kb 2 hónapja szereztem róla tudomást és azt sem hivatalosan. Igazából tojnék rá a személyim is le van járva egy ideje de kíváncsi vagyok mi van ha nem íratom át.
2013. jún. 27. 13:15
 4/5 TappancsMancs ***** válasza:

Azt nem tudom mi van ha nincs átíratva, de illetékmentes utcanév változásnál. Ha ez segít valamit.

[link]

"A változások miatt le kell majd cserélni egyes okmányokat, például lakcímkártyát, forgalmi engedélyt. Ezek mindenki számára ingyenesek lesznek."

[link]

Tájékoztatás az utcanévváltozással járó eljárásról

"A lakcímigazolvány, forgalmi engedély cseréje, egyéni vállalkozás adatváltozásának nyilvántartásba vétele, a telepengedély, valamint a működési engedély cseréje az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. tv. alapján illetékmentes."

2013. jún. 28. 12:28
 5/5 TappancsMancs ***** válasza:

A lejárt személyi és pontatlan lakcímkártya gondolom bizonyos esetekben előfordulhat, hogy nem fogadják el. A lejárt személyinél van illeték de kicsi összeg.

Általános tudnivalók a személyazonosító igazolványhoz

[link]

2013. jún. 28. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!