A csempéről nem jön le a ceruza. Hogyan szedhetném le?
Radírral sem jön le? Elvileg a radír normál csempe felületről lehozza a ceruzát. Kipróbáltam itthon, kétféle csempén + 1 járólapon és lejött mindről még az ujjammal is. Meg radírral is. Valószínűleg a csempétek olyan felületű amiről kevésbé jön le. Én sima B-s ceruzát használtam ez viszonylag puha és az "elefántos" radírral. Lehet talán a radírod valami modern fajta mert van már többféle radír.
Van pl ez ami jó minőségű papíron de máshol nem visz olyan jól:
Aztán vannak a gyerek radírok mindenféle színben és olyanok nem egészen olyanok mint a klasszikus radírok, hanem könnyebben hasadnak, kevésbé gumiszerűek, kicsit mint egy olvadt műanyag. Azok is olyanok amilyenek.
Próbálj meg egy KOH-I-NOOR radírt ez egy klasszikus rendes :) gumi radír:
Aki rajzol/t ismeri a különbségeit, egész másképp radíroz. Vagy egy tintaradírt ami meg nagyon kemény típus, szintén érdemes megpróbálni.
A grafitot amúgy semmi sem oldja. :( Csak a fluor, szóval ha semmi akkor próbáld fluoros fogkrémmel, de erősen ne dörzsöld mert nagyon finom csiszoló szemcsék vannak benne és bemattíthatja a felületet.
A SZÉN ÉS VEGYÜLETEI
"Vízben nem oldódik."
"A szén szobahőmérsékleten kémiailag inaktív, nem vegyül, vegyszerek, oldószerek nem hatnak rá. Csak a fluor támadja meg, de az is csak a finom eloszlású kormot..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!