Hogyan hűtsem le a szobát?
Figyelt kérdés
Kibírhatatlan meleg van bent (28.5 fok), szeretnék ötleteket kérni, hogy mivel tudnám, ha csak egy kicsit is, de lehűteni a szobát?2013. jún. 20. 17:31
1/7 anonim válasza:
Igazán hatásosan: klímával, mobilklímával, kútvízzel. Ezekkel le lehet hűteni ténylegesen. A többi max a hőérzetet csökkenti picit, kényszermegoldás,sokat sajnos nem ér.
2/7 anonim válasza:
csak éjszakára és hajnalban hagyd nyitva az ablakot, napközbe és este 10-ig ne
ha van redőny, akkor engedd le nappal
3/7 anonim válasza:
Ez csak akkor ér valamit, ha van megfelelő hőtömeg, és még nem melegedett teljesen át (pl tufa fal). Ha nincs hőtömeg (tipikusan tetőtéri szobák), akkor hiába szellőztet éjjel, délutánra már fullasztó meleg lesz. Ezt sajnos csak klímával, kútvízzel lehet kordában tartani. Tudom, pár évig tetőtéri szobában laktam, ott simán volt 30fok is. Eleinte mobilklímát használtam, utána kútvizet, tudtam tartani 22 fokot is (kútvízzel). Azóta nincs ilyen gondom, elköltöztem, vastag falak, jó szigetelés, éjfél után kinyitom az ablakot szellőztetni, 5-kor becsukom, 22-23 fokot így lehet tartani.
4/7 anonim válasza:
Sajnos nincs mit tenni,nálam a redőny egész nap le volt engedve,megy a ventilátor és most pontosan 31,1 fok van benn.Kibírhatatlan és holnap menni kellene melózni,alvás meg semmi.Este kimegyek inkább a kutyusomhoz vele alszok!
5/7 anonim válasza:
Én annak idején mikor szétszedtem az utolsó asztali gépem akkor a ventilátorát kimentettem. Annak a kábeleit apa segítségével megcsináltam úgy, hogy belehessen dugni akár hová. Én azzal szoktam hűteni. :D
A másik szobában van klíma.
Egyébként még ha úgy is meleg van, hogy ventilátor akkor akassz fel egy vizes rongyot /pl. törülközőt/ és a ventilátort állítsd úgy, hogy arra fújja a hideget. Utána ez ilyen hűs érzettet ad.
6/7 anonim válasza:
ez jó,egy pici ventillátor + egy vizes türi,
-ezek együtt biztos lehűtik a szobát , vagy nem ,
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az ötleteket, mindenkitől!
2013. jún. 22. 20:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!