Hogyan tudnám lehűteni a tetőtéri szobákat?
Ez engem is érdekel, nekem egy igen nagy délnyugati ablakom és egy nem kicsi délkeleti tetőablakom van... Rolóm sincs, tavaly építettük át a házat, fényvisszaverő fóliát és sötétítő függönyt használok, sajna én szeretem a fényt, csak a meleget nem...
Nálam 26 fok van, azért a nem gyenge hőszigetelés jelent valamit ;) Csak az ablakok hőszigetelése rosszabb, főleg a tetőablaké.
Klímám nekem se lesz, a párom ma adta elő az ötletet, hogy a kútvízzel lehetne hűteni a házat és valóban... Ha majd nagyon gazdagok leszünk, elgondolkodhatunk rajta.
Persze egy hőszigetelő redőny se lenne rossz, télen-nyáron hasznos lenne. Nyilván minél kijjebb fogjuk meg az ablakba érkező meleget, napfényt, annál jobb, messze a hőszigetelő redőny ér a legtöbbet, ami az ablakot illeti. S valamennyit majd tuti jelent a szellőztetőrendszer is, bár azt csak télen és az éjjel-nappal kánikulában fogjuk használni.
Én ezeket tudom mondani, van itt mindenféle árszintű és bonyolultságú dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!