Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kézzel készült ékszert hogyan...

Kézzel készült ékszert hogyan lehet antikolni?

Figyelt kérdés
Ezüstözött ékszerdrótból, kézzel készül ékszereket szeretnék antikolni. Tud valaki, valamilyen olcsó megoldást, amit otthon kivitelezhetek? Hallottam a kénmájról ez mennyire jó megoldás, illetve hol lehet kapni és mennyiért? Borkénpor, vagy borkősav esetleg alkalmas erre a célra?

2013. jún. 14. 09:13
 1/2 anonim válasza:

Hallottam egy jo modszerrol, ami olcso es egyszeruen kivitelezheto otthon.

1. Szappannal meg kell mosni az ekszert, hogy minden zsir lejojjon rola. Ezek utan mar csak tiszta gumikesztyuvel fogd meg.

2. Fozz egy kemenytojast. Kapard ki csak a sargajat es pepesitsd, majd a pepet toltsd egy muanyag zacskoba (visszazarhatosba). Az ekszert helyezd el ugy, hogy mindenhol keruljon ra a pepbol.

3. Hagyd ugy 6-8 orat. Ne tovabb, mert akkor teljesen le fogja oldani. Ha ezustozott drotrol van szo, szerintem kevesebb ido is eleg neki.

4. Az ido leteltevel az ekszered fekete lesz. Le kell tisztitani rola a tojassargajat es felpolirozni izles szerint azokon a reszeken, ahol nem kivant az antik hatas. Ehhez ezustpolirozot kell hasznalni.

5. A muvelet megismetelheto, ha nem hozta meg a kivant eredmenyt. Tobb tojas hasznalata nem gyorsitja fol a folyamatot, de ha tul keves tojassargajat raksz az ekszerre, az belassithatja, a tojasban levo ken hat benne.

Sok sikert!

2013. jún. 14. 11:38
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Kipróbálom
2013. jún. 17. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!