Csaptelepet cseréltem ma, összeszerelés után a nyomás javult, a falban nem mocorog végre a melegvizes cső, de nincs melegvíz a házban. Villanybojlerünk van, fűtést jelez, de hideg víz folyik belőle. Valakinek valami ötlet?
Üdv!
Az alapprobléma az lenne, hogy ma, miután kicseréltem a mosdócsaptelepet, a rendszer légtelenítve lett, megszűnt a korábbi "falban mocorgás", mármint a melegvizes vezeték remegése, DE a bojler nem ad melegvizet. Jéghideg víz folyik belőle, pedig a szintjelzője szerint tele van jó meleg vízzel. A víznyomás valamivel nagyobb, mint korábban, ezt főként a WC öblítésénél tapasztalom. Nem tudok rájönni mi okozhatja a hidegvizes problémát.
Próbáltam a bojler nyomáscsökkentőjén engedni, ott jó kis melegvíz távozik...
Hogyan lehetne orvosolni a problémát?
A boljerhez nem nyúltam, mindössze annyi történt vele, hogy egyszer el lett zárva a főcsap, majd ki lett engedve valamennyi víz a rendszerből, és szerelés után újra meg lett nyitva a rendszer.
80 L-es elnett bojlerünk van, hideg bemenet, a nyomáscsökkentővel, és 1 kimenet a meleggel.
Egyébként nem csak a cserélt csaptelepnél áll fent ez a probléma. Egyikből sem érkezik meleg víz.
06:38-as hozzászólónak pedig gyorsabban ható KV-t kívánok. tudom a kérdésnél nem szerepel, de sajna nem vagyok szőke. :)
Szép napot!
Kiderült mi volt a probléma. A rendszer megnyitásakor a bojler biztonsági szelepe "lecsapott" és kis körön keringette a felvett hidegvizet. Légteleníteni kellett, azóta minden jó :)
De egyébként a szakemberről annyit, hogy kijött egy vizes, azt mondta "Kérem itten nincs vizes probléma, híjjon egy villanyost!"
Hívtam a villanyost, az meg szemmel diagnosztizál, biztos röntgenszeme van, tudom is én mivel áldották meg az égiek, de egyből rávágta, hogy "Ó, kérem ez nem szerelhető, venni kellene egy újat." :D Hát persze, és ő tud is egyet jó áron. Na köszi. Nem kértem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!