Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek hol lenne a...

Szerintetek hol lenne a legjobb élni?

Figyelt kérdés

országra gondolok itt, és az most nem lényeg h mit dolgozok, v milyen nyelven beszélek, hanem a gyerekemnek melyik ország lenne a legideálisabb? meg amugy is, munka, lakás, stb...

a nyelv nem probléma, a munka meg minden féle lehet, nem válogatunk és mindent szívesen csinálunk.

anglia az kilőve,mert jelenleg ott élek, de nem túl ideális egy hely.

előre is köszi a válaszokat! :)

2013. jún. 1. 19:41
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a Holdon vagy a Marson. Ugyan a klíma elég szar, és a koszt is hagy némi kívánnivalót maga után, de legalább az égvilágon senki sem pofázik bele, hogy mit hogyan csinálsz ;)

Egyébként embere válogatja. Aki bírja a hideget, az megpróbálkozhat Kanadával, vagy az európai északi államokkal, aki a meleget kedveli, annak inkább az Egyenlítő felé érdemes kacsintgatnia. Kicsit pontosabb behatárolás sokat segítene.

2013. jún. 1. 20:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Itthon otthon van.
2013. jún. 1. 20:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én németországi kisvárosban élek, és csak ajánlani tudom az országot. Az okok:

- a klíma az otthonihoz hasonló, a tél pár fokkal hidegebb, a nyár szintén, tehát nincs állandó 40 fok, hanem tökélete 25-30 az átlag.

- az ország gyönyörű

- az iskolarendszer remek. 2 féle szakiskola és egyféle gimnázium valamint egy 4. "keverék" közül választhat a gyerek. A szakképzési rendszer is jól kiépített, és szakmunkásként is remek fizetést lehet kapni (2000 euró környékén vagy többet is). Az egyetem ugyanolyan, mint otthon. A nyelvtanítás gyengébb egy kicsivel.

- szinte minden munkára élhető bért kap az ember, normális munkamorált és munkakörülményeket még a gyárakban is, prémiumokkal. 25 nap a min. szabadság, ennyivel indít mindenki, az éves állami szabadnapok száma is magasabb, mint otthon.

- tiszta, rendezett, kulturált környezet, mindenhol odafigyelnek a bio dolgokra és az újrahasznosításra

- az étel olcsó és jó minőségű (az otthonihoz képest)

- az emberek barátságosak, segítőkészek, vidámak AMENNYIBEN beszéled a nyelvet és igyekszel beilleszkedni - engem még soha semmilyen atrocitás nem ért itt. Nem nézik le a bevándorlókat CSAK AZOKAT, akik nem dolgoznak és az állam pénzén élnek az országban.

- sok a munkalehetőség, alacsony a munkanélküliség.

Hátrányok:

- a német nyelv istentelenül csúnya sajnos

- a török bevándorlók szinte ellepik a nagyvárosokat, pont úgy viselkednek, mint nálunk a cigányok --> mindenképpen kisvárost, közepes méretű várost vagy falut érdemes választani lakhelyül

- a szolgáltatások drágák (mozi, színház, termál, kocsma, utazás), bár a fizetésből telik rá, de nem arányosan drágák.

- nehéz eleinte lakást találni, mert kevés az ingatlan, szóval jó előre el kell kezdeni keresni, és hónapokig is tarthat, ha új helyre akar költözni az ember. Viszont a lakásvétel, házépítés nem akkora dilemma, mint otthon, mivel a fizetések és a munkahelyek biztosak, így nem fél az ember hitelt felvenni pár év fix munkaviszony után.

Összességében szerintem az előnyök jóval felülmúlják a "hátrányokat", egy nagyon kellemes, élhető, pozitív gondolkodású ország ez.

2013. jún. 1. 20:33
 4/10 anonim ***** válasza:
u.i.: ha bármi érdekel az országgal kapcs. írj nyugodtan priviben, válaszolok.
2013. jún. 1. 20:37
 5/10 anonim ***** válasza:
nem a munka a lényeg? akkor mi? bármit szívesen csinálsz? tehát nincs szakmád, azaz édes mindegy hol laksz, nehéz lesz mindenhol. Angliában élek, szakmával, biztos nyelvtudással rendelkezem, kellemesen megélek, nem hinném, hogy kellene ennél több. panaszkodó típus vagy, gondolom az időjárás, kaja sem tetszik, tehát ilyenkor szoktam javasolni, hogy akkor fáradj haza.
2013. jún. 1. 20:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Bajorország álmaim lakóhelye :)))
2013. jún. 1. 20:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Én itthon élek, elég jól, gyönyörű helyen. Kedvesek az emberek, finomak az étkek, nagy a közbiztonság. Csodálatos, hogy félszavakból megértenek, és a közelemben tudhatom a családom. Gyönyörű hely Magyarország, igaz mindenért meg kell dolgozni, de nagyon kellemes.
2013. jún. 1. 20:54
 8/10 A kérdező kommentje:

3.válaszoló köszönöm a bő válaszod! :) annyi lenne a kérdésem Németországgal kapcs, h mennyire kell a német? mert az angol az jol megy :)

5.válaszoló, van szakmám 3 is, beszélem a nyelvet... németet,olaszt és oroszt is tanultam, de azért legyél ki magaddal... és azért mert "hisztizek" és nem tetszik anglia nem vagyok szar...

2013. jún. 1. 21:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Elengedhetetlen, csak angollal lehetetlen állást kapni. Viszont alapfok elegendő az egyszerűbb munkákhoz.
2013. jún. 1. 21:43
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi :)
2013. jún. 2. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!