Honnan tudnék ilyen villanykapcsolót szerezni?
Múltkoriban a dédnagymamám házában láttam egy ilyet és azonnal beleszerettem, de azóta se találok sehol. Hol érdemes keresni? Létezik egyáltalán még ilyen?
Te jó isten. Ezek kb az 50 es évekből valóak vagy még korábbról. Talán 30 as, de nem tudom biztosra.
Ilyet már sehol nem árulnak, maximum az aukciós oldalakon juthatsz hozzá bontásból, de azokat nézesd át egy szerelővel mert ezek olyan régiek hogy lehet már akkor szétégnek amint ráküldöd az áramot. Persze vannak jó állapotban is ilyenek. A mi házunkban a kamrában is van egy ilyen mert ez a nagyapám háza volt, csak én örököltem de azóta fel lett újítva csak a kamrába nem ami egy külön épületrészen van, ott is le lett már cserélve a vezeték és már vezetékről megy az áram a lámpába de a kapcsolót nem szereltem le mert a fele bevan falazva de már nem kap áramot sem.
A villanyszerelő aki segített nekem mondta hogy ő ilyet utoljára az iskolában látott azt is egy vitrinbe.
Mondta hogy azt már ne merjem használni, mert akkor darabokra hullik amint kiszedjük a falból.
Talán kapsz még ilyet bontásból mint mondtam, de szerintem ne akard már használni. Maximum dísznek tedd ki valahová, vagy tudom is én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!