Hogy lehet elviselhetőbbé tenni a panelba a nyarat?
olyan tippeket hallottam már, hogy sokszor kell hideg vízzel felmosni nap során, akkor kicsit hűl a lakás, illetve azt hogy a ventilátor elé tegyek egy megfagyott üveg vizet,mert akkor hidegebb levegőt fúj. ezt még nem próbáltam ki. Légkondink nem sokára lesz, nem rég óta élek itt, és nekem még nagyon fura, és rosszul is viselem...
tudtok valami kis praktikát még, amivel megkönnyíthetem a dolgot? esetleg ti mit csináltok ilyenkor? köszi a válaszokat. :)
Ne engedd be a lakásba a meleg levegőt!!!!
Minden ablak, bejárati- és erkély ajtó legyen csukva attól kezdve, ahogy odakint a levegő felmelegedne. De attól kezdve mindenképp, amikor a nap odasüt az egyes ablakokra.
Pl. az én lakásomat már reggel 7 óra, fél 8-tól süti a nap, tehát a redőny, és sötétítő függöny már akkortól dolgozik, és csak valamikor este 8-9 óra körül nyitom az ablakot, erkély-ajtót.
Szembe-lakást csak délután éri a nap, ezért ott délelőtt még kb. 9-ig nyitva vannak az ablakok, és csak attól kezdve csuknak mindent, ezzel megelőzik, hogy (bár a nap még nem süt oda) a meleg levegő sem tölti meg a lakást.
Ezek a "szokások", amikor még éjszaka is cca 25-28 fok hőmérséklet van odakint. Átlagos meleg, vagy a jelenlegi még nem gond, egész nap nyitva van ajtó-ablak.
elnehiddamitazelsőírt,
-panelba nyáron csakis a légkondi/klíma tudja lehúzni 30 fok alá a benti meleget,
-semmiféle sötétítő függöny,meg reluxa,meg szunyogháló ,stb,sem tartja kint a kánikulát,
1-es vagyok!
Több mint 30 éve élek panelban, volt már időm kitapasztalni, hogyan lehet "elviselhetővé tenni" az életet a panelban. Persze amíg kertes házban éltem, nekem is jobb dolgom volt e tekintetben.
Te is, én is tudjuk, hogy teljesen tökéletes megoldás nincs: ... amivel megkönnyíthetem a dolgot? ... kérdezed.
Én sem azt mondtam, hogy az általam írottakkal teljesen ki tudod zárni a meleg, de megkönnyítheted elviselni!
Amit pedig a 2-es ír, hogy én nem mondok igazat, és ezért nem kell elhinni, én is mondhatom azt, hogy ő hazudik, és meg akar téged fosztani a minimális esélytől is!
Ezért mos rögtön le is pontozom, mert hazudik!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!