Örökölt részt meg lehet venni valakitől?
Röviden!
Örököltünk egy ingatlant hárman még pár éve. Mindenki 1/3-adot a végrendelet alapján.
1/3-ad része elúszott ( nem ez a lényeg). Anno a hagyatékrészem kifizettem( akkor még kellet).
Viszont a másik személy (anyám) azóta se tudta. Így ő az ő része végül is lóg a levegőben azóta is. A kérdésem az.
Hogy van e esetleg egy mód arra, hogy én fizessem ki az ő részét? Úgy hogy utána azt a 3-adot meg is kapjam?
( Persze tudom megbeszélem vele stb... De ez nm járható út sajnos... De nem is ilyen válaszokat várok ).
Hanem, hogy van e jogilag ilyen lehetőség(A haszonélvezeti jog az "övé"), és ebbe ne tudjon beleszólni.
Remélem érthető mit is szeretnék megtudni!
Az édesanyád akarata ellenére nem tudod tőle semmilyen törvényes módszerrel "megvenni" az ő tulajdoni részét!
Vele kell megegyezned, hogy adja el.
Sejtettem... Csak mondom hátha mégis van valaki... De valahol tudtam.
Ááá abba nem megy bele. Ha neki nm jó, akkor nekem se legyen. Ezt a szemembe mondta...
Azért köszönöm!
"ő az ő része végül is lóg a levegőben azóta is."
Azt hiszem ilyenkor ráterhelik az ingatlanra, és majd ti fogjátok azt is kifizetni ha megöröklitek anyád részét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!