Beengedtük a cicáinkat, most pedig az ágytól kezdve mindenhol ugrálnak a bolhák csipkednek, szívják a vérünket, mit tudunk tenni ellenük?
Leütöttem egy bolhát és véres lett a kezem.
Mindenhol ott vannak...
Mit utálnak a bolhák?
Hogyan lehetne ezeket a vérszívó állatokat kiűzni innen a szobából?
Bolhanyakörv helyett én inkább az ún. spot-on készítményeket ajánlom, mivel ha nem szokták meg a macskák, hajlamosak leszedni magukról a nyakörvet...
Lehet kapni többfélét is: Frontline, Biospotix stb. Kisállatkereskedésben vagy bármelyik állatorvosnál. Szerintem érdemes állatorvoshoz fordulni, kérjetek tőle tanácsot. :)
A spot-on szert úgy kell használni, hogy a macska nyakán, a tarkójánál (szóval ahol nem éri el, nem tudja lenyalni/levakarni) szét kell húzni a szőrt, majd rácseppenteni a pipetta tartalmát a bőrre. Hamar felszívódik, és kész. 1-2 napig ott ne simogassátok, ne vizezzétek be őket.
Ja és egyidőben kezeljétek le mindegyik macskát!
A macskákat pedig tegyétek ki arra az időre, amíg bolhairtó szerrel (porok, oldatok) kezelitek a házat, mert számukra veszélyes lehet, ha felnyalják stb. Gyógyszertárban lehet kapni irtót, de az állatorvos is biztosan segít a beszerzésében. Előtte nagytakarítás! (Mossátok ki a huzatokat, pokrócokat, porszívózzatok alaposan!)
A szőnyegekre, kárpitos bútorokra semmilyen bolhairtó nem használ. Porszívózás után puha kefével, ecettel dörzsöld át őket. A színüket is visszanyerik a kárpitok, és a bolhák is eltűnnek.
Tapasztalat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!