Lehet betörő? Ajtócsengő jelölése társasházban!?
A napokban olvastam az ajtócsengők melletti jelölésekről. Ma meséltem édesanyámnak, és megnéztem a mi csengőnket is. Meg volt jelölve, ahogy az emeletünkön még egy.
A hideg futkos a hátamon, főleg, hogy utánaolvastam és rengeteg rémtörténetet találtam.
Mit tegyek?
Letöröltük, és holnap utánaérdeklődök, hogy milyen feltételekkel lehet olyan riasztót beszereltetni, ahol riasztás esetén a szolgáltató kijön a helyszínre.
Édesanyám szerint ostobaság, kinevetnek, mert nincs nagy érték a lakásban, de én nyugodtabb lennék.
Minden egyes betöréshez úgy érkezek, hogy "itt nem szokás" meg "nem is értem, mert nincs semmi a lakásban". Nem ez a lényeg. Ha szétcseszik az ajtót, bemennek, és mindent szanaszét dobálnak, az összes szekrényt kipakolják, fut az egész lakás, akkor is van már kár: a saját lakásodtól fogsz tartani, illetve ott egy ajtó, amit ki kell cserélni...
A jelölés is igaz sajnos. Az ajtófélfát is nézni kell. Sok embernek fel sem tűnik, hogy oda van rajzolva egy gombóc, háromszög, vagy csillag, csak ha már megvolt a baj. Ilyenkor azt jelölik, hogy hová, esetleg milyen módszerrel érdemes bemenni. Legtöbbször tollal vagy fekete filccel firkálnak oda. Jobbára az ajtó jobb oldalán kell nézni, már ha kívülről állsz szembe. Ebben semmi ufó nincs, jobbára az emberek zöme jobbkezes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!