Súlyos emésztő/pöcegödör problémát hogyan oldjam meg? Nagy a baj!
Egy kicsit komplex a dolog, de kérlek olvassátok el, és ha tudtok segítsetek.
Adott egy régi építésű ház, nemrég vásároltuk meg.
Anno a régi tulaj (öregek) építettek a házhoz, és lebetonozták a "pöcegödröt", majd a bentről jövő szennyvizet, stb. egy ház-melletti használaton kívüli kútba engedték. Ha az megtelt onnan búvárszivattyúval egy kerti félig betemetett földpincébe szivattyúzták.
Mi ugye tudtunk erről, de az önkormányzat ígérte a csatornázást egy éven belül, így nem aggódtunk, úgy voltunk addig "leengedjük" mi is. Időközben kiderült, hogy a csatornázás vagy két évet csúszik, és most már a ház melletti kút is vagy másfél-két hét alatt megtelik.
A baj az, hogy a kerti betemetett pincébe se nagyon férhet már, mert szivattyúzásnál jön föl a földből a "lé".
Tegnapelőtt engedtem le a szivattyúval a kútból, de ma már szinte negyedéig van.
Tudom, hogy ez eléggé necces, és én sem direktbe szennyezem a környezetet, de mi mást tehettünk volna, ha az önkormányzat elhúzta a csatornázást, más házra meg nem telet akkoriban.
Tudnátok segíteni, tanácsot adni?
A szippantós csak a kúthoz tudna hozzáférni, de az meg szerintem nagyon mély neki, és igazából sokat nem érnék vele.
A Septifos és társai szerek tudnának segíteni?
A Septifos a lebomlást gyorsíthatja, de a talaj attól nem nyeli gyorsabban a vizet. Magas a telejvízszint, ez van.
Amúgy "talajterhelési díj" nincs felétek? Akkor rögtön jobban megérné a szippantóst fizetni, ahelyett, hogy a kútba engeded a szennyvizet, elszennyezve a környék talajvizét a következő évtizedekre.
"Amúgy "talajterhelési díj" nincs felétek?"
Csak ott van, ahol már elkészült a csatornahálózat!
Hagyd leengedve a szivattyút és egy úszókapcsolóval vezéreld, akkor nem egyszerre sokat kell kitermelnie, hanem a szint emelkedésével mindig csak keveset nyom át, így jobban párolog, és kisebb adagokban kell elnyelnie a földnek is.
Ásni kellene egy új gödröt, és a régit csak üllepítőnek használni, aztán félévente kiszippantatni.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!