Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Súlyos emésztő/pöcegödör...

Súlyos emésztő/pöcegödör problémát hogyan oldjam meg? Nagy a baj!

Figyelt kérdés

Egy kicsit komplex a dolog, de kérlek olvassátok el, és ha tudtok segítsetek.

Adott egy régi építésű ház, nemrég vásároltuk meg.

Anno a régi tulaj (öregek) építettek a házhoz, és lebetonozták a "pöcegödröt", majd a bentről jövő szennyvizet, stb. egy ház-melletti használaton kívüli kútba engedték. Ha az megtelt onnan búvárszivattyúval egy kerti félig betemetett földpincébe szivattyúzták.

Mi ugye tudtunk erről, de az önkormányzat ígérte a csatornázást egy éven belül, így nem aggódtunk, úgy voltunk addig "leengedjük" mi is. Időközben kiderült, hogy a csatornázás vagy két évet csúszik, és most már a ház melletti kút is vagy másfél-két hét alatt megtelik.

A baj az, hogy a kerti betemetett pincébe se nagyon férhet már, mert szivattyúzásnál jön föl a földből a "lé".

Tegnapelőtt engedtem le a szivattyúval a kútból, de ma már szinte negyedéig van.

Tudom, hogy ez eléggé necces, és én sem direktbe szennyezem a környezetet, de mi mást tehettünk volna, ha az önkormányzat elhúzta a csatornázást, más házra meg nem telet akkoriban.

Tudnátok segíteni, tanácsot adni?

A szippantós csak a kúthoz tudna hozzáférni, de az meg szerintem nagyon mély neki, és igazából sokat nem érnék vele.

A Septifos és társai szerek tudnának segíteni?

2013. ápr. 20. 14:31
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

A Septifos a lebomlást gyorsíthatja, de a talaj attól nem nyeli gyorsabban a vizet. Magas a telejvízszint, ez van.

Amúgy "talajterhelési díj" nincs felétek? Akkor rögtön jobban megérné a szippantóst fizetni, ahelyett, hogy a kútba engeded a szennyvizet, elszennyezve a környék talajvizét a következő évtizedekre.

2013. ápr. 20. 15:27
 2/3 anonim ***** válasza:

"Amúgy "talajterhelési díj" nincs felétek?"

Csak ott van, ahol már elkészült a csatornahálózat!

Hagyd leengedve a szivattyút és egy úszókapcsolóval vezéreld, akkor nem egyszerre sokat kell kitermelnie, hanem a szint emelkedésével mindig csak keveset nyom át, így jobban párolog, és kisebb adagokban kell elnyelnie a földnek is.

Ásni kellene egy új gödröt, és a régit csak üllepítőnek használni, aztán félévente kiszippantatni.

Szerintem.

2013. ápr. 20. 22:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Na? Milett?
2020. szept. 6. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!