Csőtörösnél jogosan tárhatom fel a hibát ha az én nevemen van a fő vízóra?
Figyelt kérdés
Adott egy három lakásos társasház, aminek van egy fő vízmérő órája ami az én nevemen van illetve én vagyok az egyik ház tulaja is. Megállapítottuk, hogy valahol a mellékmérők és a fő vízmérő között vízszivárgás van, mert a fő vízmérő csillagkereke lassan mozog. Mindenki kiásta a háza előtt lévő fagycsapot és kiderült, hogy a harmadik lakó fagycsapjánál van a probléma, szó szerint térdig állt a vízben. Hiába mondtuk neki, hogy vízvezeték szerelővel csináltassa meg, nem hallgatott ránk, összekókányolta a fagycsapot és betemette az egészet, mondván, hogy meg van csinálva. Na most ezt nem tudtuk leellenőrízni és a vízóra kereke csak forog továbbra is. Mondtam neki, hogy ássa ki és csináltassa meg szerelővel vagy kiásom én, de erre azt mondta, hogy feljelent ha hozzá merek nyulni a fagycsaphoz és az elfolyt vizet sem hajlandó kifizetni, mondván, hogy az talajvíz volt. Mellesleg dombon vagyunk szóval nincs talajvíz. Mit tehetnék én jogilag egy ilyen ember ellen?2013. ápr. 17. 21:41
2/2 horex válasza:
Jogosan! :)
Feltételezem, mert igy szokásos, hogy a lakáson kívüli "részek" közös tulajdonban vannak.
Az almérőtöl a lakás tulaja a tulajdonos.
Én simán kiásnám, mert
1/ érdemben nem fog ezzel foglalkozni semmi hatóság
2/ kárelhárítás
Jogilag birósági per, dehát ismert az ilyen eljárás pénz és idő vonzata
Csodálkozom, hogy a többi lakótárs nem orditja le a fejét
Ásd ki, aztán pampogjon nyugodtan a szomszéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!