Kaptam egy lakást a Mátyás téren, mitévő legyek?
csak elkészüljön jövőre! mérget azért ne vegyél rá..
jaa,a régi szép idők,amikor még jártunk a Matyira! akkoriban tényleg egy durva környék volt. de nem hinném,hogy félned kellene ma bárhol pesten.
Ha 3 percre van a sulitól az jó. Max. ha nagyon nem tetszik a környék, akkor suli után eladod.
De én nem tenném. Most olcsón megtudtátok venni, de néhány év múlva, 10-15, nem tudom, már sokkal drágábbak lesznek ott is a lakások, mert ugyan nem elit környék, de fokozatos javul a helyzet.
Nekem arafele laknak a szüleim (a Tavaszmező utcában), szóval valóban ismerem, nem csak a "nyóckeres" sztereotípiákat puffogtatom.
Ja, ez nem a Szabadság-hegy és 15 éve valóban durva egy környék volt, de a prostik már rég eltűntek és nemrég pont azon ment a balhé, hogy az önkormányzat nem pc-módon paterolta el a kerületből a hajléktalanokat. Pár éve pedig az egész környéket elkezdték felújítani, a térre sem ismerne rá, aki rég nem járt ott, a Szigony utca környékén olyan csilivili házakat meg utcákat csináltak, hogy csak néztem. Szóval ez a nyócker már nem "az" a nyócker, a gettó is jóval kijjebb tolódott, ha így folytatják, még egy kis idő, és ez is olyan lesz, mint Ferencváros, amit régen ugyanígy köpködtek. Annyi viszont igaz, hogy sok a roma, de a többségük teljesen normális, időnként hangosabbak a kelleténél, de semmi durva.
A közbiztonságról annyit, hogy egy haveromnak lopták el már robogóját és a szüleim házában is törtek be egy lakásba a szomszédban, de aki azt mondja, hogy mondjuk Zuglóban nincs ilyen, az hazudik.
Szerintem alapvetően a saját szemednek higgy, mert itt kedves szokás, hogy Csepeltől Kőbányán át Újpestig az összes kerületet reflexből végigfikázzák a máshol lakók.
jajj hogy mindig azok osztják az észt, akik általában csak hallomásból ismernek egy-egy kerületet... :D
Én spec hetente kábé egyszer járok arra, csaj vagyok, legtöbbször egyedül v. barátnőkkel és soha nem volt egy balhém sem. A Király utcában több tirpák bír összegyűlni, a legutóbb meg a Margitszigeten futottam bele nagyarcokba :D
A Mátyás téren meg nagyon pofás házak épülnek, bár egyelőre nem látni sokat a külső állványoktól.
Szóval, szerintem nem a netes népeknek kell a leginkább hinni (mondjuk nemtudom mennyire hiteles ha én mondom :D
kérdezz meg hivatalos szerveket, mennyi ott a térfigyelő kamera, mit mondanak a helyszínen lakók, vagy az, akitől vetted a lakást, stb, stb
Úgy könnyebben ki tudod kerülni a kamukat, és nem pl. kőbányai vagy békási panelhuszárok osztják az észt a nyolcadik kerületről:D
Szia!
Én ugyan nem ott lakom, de sűrűn járok a környéken és nem csak nappal!!! Néhány főiskolás barátnőm azon a környéken lakik albérletben.
Szerintem is enyhén túloz néhány hozzászóló! Nem a legelitebb környék, de semmivel sem rosszabb mint sok más belvárosi rész! Szerintem örülj a lakásnak, mert azért mégiscsak egy teljesen új lakást kaptál, és ez manapság nagy dolog! És ha tényleg pár percre van az egyetem akkor jobb helyen nem is választhattak volna neked a szüleid!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!