Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szeretnék járólapot tetetni...

Szeretnék járólapot tetetni az erkélyemre, mennyibe kerülne, ha a járólap már megvan?

Figyelt kérdés
Kb 3,5 m^2 területről lenne szó, a gubanc vele az, hogy az erkély alakja egy negyedkörív, és a betonnak van egy kis pereme is a falaknál és a korlátnál. Ez kb mennyibe kerülne? Illetve ha csak simán falat szeretnék festetni, azt milyen munkadíjjal szokták csinálni? Előre is köszönöm a válaszokat :)
2013. ápr. 12. 14:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
nem mindegy hol. Falun vagy Budapest? Ragasztó is megvan? De mestertől is függ. Józs x összeg, Bélabá y... Festés ugyanez. Nyilván ha nem téglalap, hanem íves az plussz meló. Nos szerintem helyfüggően stb 1500ft tól felfelé kell számolni az árat/ nm
2013. ápr. 12. 15:10
 2/13 anonim ***** válasza:

Se nem falu, se nem Budapest. Közte van még a város, de itt is ez a helyzet. Egyrészt mestertől is függ, másrészt azt is tudnod kell, ha a járólapot vágni-szabni kell, márpedig ezek szerint kell, valószínű drágább lesz, ha a mester otthon kénytelen leszabni.

Én nem akartam, hogy ez miatt haza-szaladgáljon, ezért "vágja csak el itt" jelszóval úszott a fürdőszobám szó szerint, mert a vágót és a csempét munka közben folyóvízzel locsolni = hűteni kell, nem tudom hogy mondják ezt szakszerűen.

Másrészt jól gondold meg, mert a járólap lerakásához használt aljzatot is itt helyben kavarták meg, és hiába terigettem le a bútorokat hatalmas fóliákkal, mindenhova szállt ez az apró cement-szerű akármi.

Kész disznó-ól volt a lakásom mire elkészültek az erkélyemmel.

Jól mondják, ma már a cigányasszony átka: lepje meg a házadat két kőműves és három festő. Megtudod, mi a magyarok istene.

De az erkélyem nagyon szép lett, azóta is örülök neki.

Ez kb. 5-6 évvel ezelőtt volt, munkabérrel, anyaggal, járólappal együtt itt a vidéki kisvárosban (nem falun és nem Pesten) 65 ezerből kijött akkor az 5 négyzetméteres erkély.

2013. ápr. 12. 15:39
 3/13 A kérdező kommentje:
A ragasztó nincs meg, csak a járólap. Budapesten lakom. Sajnos elég sokat kell majd vágniuk, és nem örülnék, ha a fürdőszobámat tennék ezzel tönkre. :( De hiába koszos, poros, olyan ronda most, hogy csak a beton van, valamit kezdeni kellene vele. Így bármit veszek rá, nem tudom hogyan lehetne szép. Köszönöm a válaszokat, tudom egyébként, hogy nem lehet fix árat mondani, csak kb-ra érdekelt, hogy mi a reális ár.
2013. ápr. 12. 16:45
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

Árat én s4em tudok mondani,de nem a lakásban fogja levágni

kővágó koronggal .Még hűteni sem kell,nem tudom honnan vette ezt az egyik válaszoló ezt.Van csempevágó ,egy karcolás és törik is .A körívet is kivágja,majd a ház előtti

szabad téren .Van kábel hosszabitója ,és kilógatja az ablakon .A burkoló minden megfog oldani ,ebből él .

2013. ápr. 12. 20:18
 5/13 anonim ***** válasza:

Onnét vettem, hogy az én erkélyem egy 100 lakásos társasház második emeletén van, udvar pedig a közelben sehol.

Nem tudom, mivel, hogyan vágták, azt tudom, hogy amikor hazaértem a melóból, szó szerint majdnem agyvérzést kaptam, amikor megláttam, hogy a fürdőszobában kb. 1 cm-es víz állt.

2013. ápr. 13. 08:02
 6/13 A kérdező kommentje:
Nekünk elég nagy szabad tér van a ház előtt, de az közös, nincs udvar. Ráadásul a 9. emeleten lakunk. De valamelyik raktárból szerintem lehetne kivezetni áramot. Ez a karcolás is nagy kosszal jár?
2013. ápr. 13. 11:02
 7/13 A kérdező kommentje:
Egyébként az összes többi csempénk és járólapunk is volt vágva, de azok csak egyenesen, körív nem kellett. A fürdőszobai csempe és az étkezőben a járólap úgy néz ki, hogy középen diagonál, de van egy külső kerete, ami "rendesen" van lerakva. De akkor én még gyerek voltam, mikor készült (~10 éve) és nem emlékszem, hogy hogyan csinálták.
2013. ápr. 13. 11:10
 8/13 anonim ***** válasza:

Persze lehet, hogy a járólap keménysége, minősége miatt kellett olyan vágó-szerszám...

Az én erkélyem a fagyálló kültéri járólappal, és nem közönséges csempével lett kirakva.

Szóval hidd el kedves kérdező, nem kitaláltam, hogy úszott a fürdőszobám, mi célom lenne vele?

Nem tudom, hogy az előző hozzászóló miért írja azt: nem tudja honnét vettem ...

Sajnálom, de ezzel mintha azt mondta volna, hogy hazudok.

2013. ápr. 13. 11:55
 9/13 anonim ***** válasza:

Te vagy, illetve Te leszel a megrendelő.

Kérj több szakembertől árajánlatot és jelezd nekik, hogy nem lesz rá lehetőségük, hogy a lakáson belül nagyobb felfordulást és szennyeződést okozó munkát végezzenek.

Lehet (hiszen így logikus), hogy lesz ennek némi többletköltsége, de meg fogják oldani.

Ez a szakmájuk, szakemberek, és nem utolsó sorban emberek, akik szintén otthonban laknak és átérzik az aggályaidat..., ugyanakkor dolgozni is szeretnének, mert ebből élnek.

Meg fogják oldani.

Akár úgy hogy egy földszinti raktárhelyiséget biztosítsz nekik a munka idejére, kikötve, hogy utána nekik kell rendet tenni (akár a lakásodban végzett munkák után is kérheted, hogy az ajánlatuk arról is szóljon, hogy takarítanak maguk után), de az sem kizárt, hogy eleve egy olyan ponyvás kisteherautóval mennek ki hozzád, hogy csak áramra lesz szükségük és a darabolást elvégzik majd a kisteherautó platóján.

Ennek nyilván ára lesz, hiszen hiába készít elő a mester több darabot a vágásra, biztos, hogy többször kell majd le/fel közlekednie, de meg fogják oldani.

A por mennyisége attól is függ, hogy mit, milyen anyagot, milyen vastag anyagot kell vágni, és attól is, hogy mivel vágja.

A legszerencsésebb ha van csempevágó, de azért sok olyan lap van, ami akár a méreténél (felület és vastagság), akár az anyagánál fogva nem vágható csempevágóval.

Kifejezetten az íves vágások igényelnek speciálisabb megoldásokat.

A munkadíjakról én is csak azt tudnám mondai, mint az előttem szólók.

Attól is függ, hogy az ország mely részén, mely településén laksz és ott mik a szokásos árak, illetve attól is, hogy az ottani mesterek mennyire ellátottak az adott időszakban munkával, illetve, hogy milyen extra igények vannak.

- Nem mindegy, hogy egy kis munkára (kis felület burkolása) kell kivonulniuk, vagy pedig egy egybefüggő "haladós" nagy terület burkolására.

- Nem mindegy, hogy sok pepecseléssel (méretvétel, kiszerkesztés, vágás, stb.) jár-e a munka, vagy ...

- S mindehhez hozzá jöhetnek még egyéb megrendelői igények.

Van olyan mester/csapat aki eleve úgy dolgozik, hogy rendet tesz maga után, azaz tisztán adja át a munkát/munkaterületet. Összekészíti a sittet elszállításra (és ha úgy egyeztetek meg, akkor el is viszi), felsöpör, felporszívóz maga után... (azért pipere takarítást ne várj, hiszen általában nem lenne életszerű), és mindez benne van az árba.

Van olyan is, aki mindezt csak plusz díjazásért végzi/végezteti.

Már az ajánlatkérés/egyeztetés szakaszában láthatod, hogy kitől mit várhatsz.

Figyelembe véve, hogy kis felületről van szó, a sokadik emeleten, s hogy vannak speciális igények és elvárások, sanszos, hogy nettó 2000-2500 Ft/m2 +kiszállási díj alatt nem fogja vállalni senki. (Talán csak nagyon-nagyon vidéken, vagy ismerősnek.)

A kiszállási díjat nagyobb és haladós munkáknál el szokták engedni.

2013. ápr. 13. 12:48
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Természetesen én nem feltételeztem, hogy bármelyikőtök ne mondana igazat :)

A ragasztót ahogy nézem elég olcsón meg lehet már venni.. Szóval 3,5nm^2-t elvileg olyan 20k-ból meg tudnám úszni, nem? Ha már a csempe is megvan. Egyébként anyukám emlékei szerint a lakásban vágták a járólapot, bekarcolták és eltört, szóval nem hiszem, hogy olyan nagy kosszal fog majd járni.

2013. ápr. 14. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!