Virágszakértők, mit csináltam rosszul?
Néhány hete a cserepes virágaim nagyrésze kezd kipusztulni.
Az alsó levelek megsárgulnak, megfonnyadnak nem pedig leszáradnak, lehullanak a levelek, kettő már el is pusztult így. A földjük vizes marad, nem szívják fel a folyadékot.
Mi történhetett? Hogyan menthetem meg a többit?
Kérlek adjatok tanácsot!
Nem vagyok szakértő, csak műkedvelő.
Szerintem túl locsoltad őket.
Gyakori hiba ez a túlzott gondoskodás. :)
Minden növénynek, virágnak más a víz igénye.
Sőt! Egy-egy növény más-más mennyiségű és gyakoriságú öntözést igényel attól függően is, hogy milyen évszakot írunk, s hogy a lakáson (udvaron) belül hol helyezed el.
Ha valóban az a probléma, hogy túlöntözted, akkor a kiszárítással lehet próbálkozni megmenteni.
Ilyenkor ki szoktuk venni a cserépből a növényt, természetesen a földel együtt..., hogy könnyebben szellőzzön, száradjon.
Az is segíthet, ha a az így kivett növényt, a földes részét több rétegben összetekert, összehajtogatott papírkéztörlőbe bugyolálod, ami gyorsabban elszívja a föld nedvesség tartalmát.
Ilyenkor szerencsés szellős, de nem túl napos helyre tenni a növényt, mert a földet áthálózó gyökérfonatoknak nem tenne jót a túlzott hőhatás.
Ha a bágyadt levelei egy-két nap alatt sem kapnak életre, akkor azok biztosan leesnek majd, de le is csippentheted őket a növény tövének környékén.
Sajnos nem mindig sikerül már ilyenkor, de remélem sikerül megmentened a növényeidet! Fel a fejjel!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!