Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Virágszakértők, mit csináltam...

Virágszakértők, mit csináltam rosszul?

Figyelt kérdés

Néhány hete a cserepes virágaim nagyrésze kezd kipusztulni.

Az alsó levelek megsárgulnak, megfonnyadnak nem pedig leszáradnak, lehullanak a levelek, kettő már el is pusztult így. A földjük vizes marad, nem szívják fel a folyadékot.

Mi történhetett? Hogyan menthetem meg a többit?

Kérlek adjatok tanácsot!

#locsolás #gondozás #cserepes virágok
2013. ápr. 8. 11:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakértő, csak műkedvelő.

Szerintem túl locsoltad őket.

Gyakori hiba ez a túlzott gondoskodás. :)

Minden növénynek, virágnak más a víz igénye.

Sőt! Egy-egy növény más-más mennyiségű és gyakoriságú öntözést igényel attól függően is, hogy milyen évszakot írunk, s hogy a lakáson (udvaron) belül hol helyezed el.

Ha valóban az a probléma, hogy túlöntözted, akkor a kiszárítással lehet próbálkozni megmenteni.

Ilyenkor ki szoktuk venni a cserépből a növényt, természetesen a földel együtt..., hogy könnyebben szellőzzön, száradjon.

Az is segíthet, ha a az így kivett növényt, a földes részét több rétegben összetekert, összehajtogatott papírkéztörlőbe bugyolálod, ami gyorsabban elszívja a föld nedvesség tartalmát.

Ilyenkor szerencsés szellős, de nem túl napos helyre tenni a növényt, mert a földet áthálózó gyökérfonatoknak nem tenne jót a túlzott hőhatás.

Ha a bágyadt levelei egy-két nap alatt sem kapnak életre, akkor azok biztosan leesnek majd, de le is csippentheted őket a növény tövének környékén.

Sajnos nem mindig sikerül már ilyenkor, de remélem sikerül megmentened a növényeidet! Fel a fejjel!!!

2013. ápr. 11. 09:17
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, megpróbálom!
2013. ápr. 11. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!