Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért lett foltos a ruha? Mit...

Miért lett foltos a ruha? Mit lehet vele csinálni?

Figyelt kérdés

Befestettem, gyönyörű, egyenletes lett a színe.

Kimostam 1-2x, még mindig egyenletes volt a színe, de kicsit világosabb lett

Tanácsolták, hogy ecetet is tegyek bele mosáskor. Mivel mosógépben mostam, ezért rálocsoltam az ecetet a száraz ruhára. Eredmény: foltos lett!!!!

Fessem be újra? Fehérítsem ki előtte? Ez túl drasztikus lenne már az anyagnak?

Köszi

2013. ápr. 3. 14:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Az ecetet a festés végén kell alkalmazni ameddig nedves a ruha,mert az ecet rögzíti a színezéket!Ugyanazzal a színezékkel befestheted és azt is megteheted,hogy a nedves,festett ruhát kiszeded a gépből és a lavórba teszed ecetes vízbe.Többször megismétled az öblítést egészen addig,míg alig látszik a színezék színe. A ruhának akkor drasztikus (nézed a ruhába varrt használati utasítást) ha a használatitól eltér a színezés menete!
2013. ápr. 3. 16:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, nem teljesen értem a válaszod, de lehet az is, hogy kölcsönösen félreértettük egymást.

Tehát jól sikerült a festés. Viseltem is már a ruhát. Majd amikor piszkos lett, kimostam. Láttam, hogy eresztette a színét, de nem bántam, mert egyéb baja nem lett. Ekkor még nem lett foltos. Aztán megint hordtam egy ideig, majd újra mosásba került. Bedobtam szárazon a gépbe, és rálocsoltam kb. egy deci esetet. Meg mosószert. Na, ekkor lett foltos!

Lehet, nem kellett volna töményen az ecet.

Egyébként a boltban, ahol vettem a festéket, tanácsolták, hogy a további mosások alkalmával használjak ecetet, azért, hogy ne eressze a színét.

2013. ápr. 4. 00:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia! Idézőjelbe tettem a mondatodat ahol elkövetted a hibát. A festett ruhát,kelmét csak vízzel hígított ecetes lébe tehetjük és akkor a legeredményesebb ha festés után nedvesen kerül bele! Ha mosógéppel rögzíted a színezéket akkor annál a programnál ahol leállt a víz beszivattyúzása a gépbe akkor lehet az ecetet beleönteni,hogy azt rögtön megforgassa a dob.

"Bedobtam szárazon a gépbe, és rálocsoltam kb. egy deci esetet. Meg mosószert."

Nem tudni hány %-os ecetet használtál,de bizonyos anyagokat károsít,ezért írtam nézd meg a ruhában lévő használati utasításként bevarrt címkét.

2013. ápr. 12. 09:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem megkérdezni:Milyen mosóport használsz?
2013. ápr. 12. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!