Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagy bolondság lenne egy...

Nagy bolondság lenne egy tanyára költözni?

Figyelt kérdés
Jelenleg városban lakom. Nézegettem tanyákat már vannak tűrhetőek 5-6 Milliótól. Ha eladnám a lakásom, abból közel annyi összejönne tehát meg tudnám szerezni a rá valót. A kérés valódi lényege az, hogy manapság milyen egy tanyán élni? Mik kellenek az ott éléshez? Gondolom valami közlekedőeszköz mindenképp, kerti felszerelések mint kapa fűnyíró, ásó stb, valamilyen ház örző, esetleges állattartáshoz épületek stb. Egy ilyen városi suhancnak gyötrelmes lenne az élet? Nem akarok hatalmas beültetett kertet, több száz disznót tartani, csak egy kisebb konyhakert paradicsom, paprika uborka, meg tyúkok, kacsák amikkel nincs akkora meló. Mindenképp olyat szeretnék venni, ahol van víz, gáz és villany de pl az internetet hogy lehet megoldani? Be lehet vezettetni, vagy célszerűbb mobil netre váltani? Vannak esetleg olyan dolgok, amik sokkal körülményesebbek és most nem említettem?

2013. márc. 30. 19:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Jó azért ez a születni kell dolog hülyeség, ismerek falusi embereket is, akik a világ lustái.

Meg amúgy ahogy előttem is mondták, ehhez elég lenne egy kertes ház is, pár paradicsomhoz meg egy kisebb föld megműveléséhez azért nem kell sok extra. Nem arról van itt szó, hogy 100 hektárt akar a kérdező művelni, meg 3 birkanyájat tartani.

De az biztos hogy jól utána kell járni, meg ha lehet eltölteni ott egy kis időt, mielőtt belefogsz....bár ez minden házvételnél így van.

2013. ápr. 1. 14:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

És mégis olvassák tanyán élők is a kérdésedet :-) ráadásul itthonról...

Sok különbség van tanya és tanya között is.Én nagyváros melletti kertvárosban is laktam(zártkert,arra futotta)de nem jött be.Máshol is laktam tanyán,az meg messze volt mindentől.

Itt sokkal jobb:megvan mindenem,ami kell,ráadásul jobban élek,mint a másik város mellett.

A ház maga alig 20 éves,gyönyörű,vályog és tégla építésű.Az udvart(6000 négyzetméter) már részben parkosítottuk.Szomszédaink itt is vannak,csak 60 méter széles a telek,így kicsit több hely jut mindenkinek.

Busz pár perc gyalog,út mellett lakunk,kisváros 7,nagyobb város 20,tesco 18 kilométer.

Kérdezted a netet: nálunk jó a mobil is,de létezik ú.n. mikrohullámú net,nagyon jó áron(én 2500-at fizetek egy hónapban a netre,alap,de jó).Függ attól,hogy hol laksz,van-e arra szolgáltató(nekem fél évembe telt,mire rátaláltam,de addig nagyon időm se volt keresni)

Tv Digi van,az teljesen jó,van mesecsatorna is,természet is,minden.

Arra kell figyelni,ha tanyát szeretnél,hogy tudd,mire kell?

Nekünk pl nem kell jószág,így nincs melléképület,csak egy fás szín meg egy iker garázs(ezeket már mi építettük)

Hova fogsz járni dolgozni és mivel?(busz,bicaj stb)

Érdemes csapadékos időben nézegetni,hogy lásd,milyen az út,ha sok a földút.Homokon sokszor nem lehet bicajozni,mert "fosóhomok" lesz nyáron,erre készülj.Mi homokon lakunk,de gyepes az a 100 méter bejáró út,így nagyon jó.

Ja és bármit veszel,meg kell nézni sötétbe is.Nem hülyeség,tényleg,mert teljesen mást mutat.

Télen eltúrják-e a havat?Ezt a környéken lakók tudják megmondani.

A kert:ha elég nagy kerted van,nem kell szinte semmi: nekünk évente egyszer lenyírja egy traktoros a füvet 8000-ért és utána szép egész évben.Ha vetni akarsz valamit,ahhoz nyilván kell kapa,ásó,gereblye,ezeket annyira nem tudom,mert mi nem veteményezünk.

Ház őrző:nekünk nincs kutyánk,de az nem megoldás,ha valaki be akar menni,bemegy bárhová.Bár erről se tudok írni,mert ilyenre se volt példa nálunk.

Szerintem jól nézz körül és kívánom,hogy találd meg a számodra legmegfelelőbb házat!Ha jól választasz,nem rosszabb,mint máshol,csak olcsóbb(azért,fizetsz,amit használsz,ha nem akarsz gázt,van palackos,az nekünk hónapokig elég,meleg vízre villanybojler,maga a vízellátást automata hidrofor biztosítja)

Sok sikert!

2013. ápr. 1. 18:13
 13/18 A kérdező kommentje:
Amit leírtál az nekem maga az álom. Ha tanyán fogok élni akkor tyúkot kacsét nyulat szinte biztos, hogy fogok tartani és ültetni is, mert annyival kevesebb pénz a kaja. Köszi mindenkinek a választ
2013. ápr. 1. 21:06
 14/18 anonim ***** válasza:

Ha aktuális még a kérdésed akkor ha nagyon tanyát akarsz venni próbálj városiként minél közelebb lévőt keresni a műúthoz, ellenkező esetben nem árt ha tartsz egy terepjárót!

Az internet lehet mobilnet ja, ha van, de mikróssal is megoldható ha van olyan cég aki ad, és ezek már általában korlátlanok.

Annyi biztos, hogy a szomszédok nem lesznek benne annyira az aurádban, belterületen (faluban) én is láttam, hallottam már érdekes szomszédi cirkuszokat. :D

Ól kell a jószágoknak, tehát ha van egy-két melléképület az nem hátrány! :)

Annyi biztos, hogy ha költözöl egy kis ideig nagyon szokatlan lesz a város után!

2014. jan. 31. 22:49
 15/18 anonim válasza:

Én is ezt szeretném! Utálom ezt a városi környezetet már, az emberektől meg megőrülök.

Nem is értem mit erőltetik az emberek ezt a városi életmódot, nem vezet sehova sem, csak vegetáció az egész!

Én művelem a kiskertünket, de ennél azért jóval többet szeretnék, az lenne a legjobb ha teljesen ki lehetne szakadni ebből a környezetből.

Engem az sem érdekelne, ha nem lenne bevezetve a víz, a villany.

Régen tartottunk kacsát, csirkét, még gyerekkoromban disznónk is volt.

Sajnos azóta megszűnt, és nem is értem mi értelme így az életnek.

Elmész, dolgozol, hazamész, eszel alszol tv-zel, alszol.

Reggel az erőltetett wc-zés után kapsz egy jó kis aranyeret is.

A többiről városi mellékhatásról nem is beszélve.

Lehet hogy most negatívnak tűnök, de én így látom ezt az egészet!

Csak nem tudom itthon mennyire érné meg ez a tanyasi élet, mivel annyira rossz a közbiztonság, és a polgárőröknek is meg van kötve a kezük.

A kormányok nem támogatják az embert oly módon ahogy kellene!

Szomorú helyzetben élünk!

"Tanyák népe" ebből is meg lehet tudni sokmindent. Fent van youtube-on.

https://www.youtube.com/watch?v=xrNiPW9YMPs

3 részes, de sajnos csak 2 rész került fel a youtube-ra, nem tudom miért.

2015. jan. 22. 10:17
 16/18 anonim ***** válasza:

De nem értem hogy akarsz tanyára költözni mikor nem lesz bevételed az áram internet adók ra .

Hogy képzelted hogy 30km eket vezetsz minden nap a munkahelyedre? És télen és az állatok ? Ez nem fog menni. Vagy ott élsz és gazdálkodsz de nincs bevételed vagy pár hónap után elfáradsz az ingázásban és visszaköltözöl a városba.

Sajnos még olyan sincs hogy áram nélkül ingyen élsz ,valami föld adót mindenkinek kell fizetni .

2015. jan. 22. 23:23
 17/18 Dezoxi1974 válasza:

Az első és legfontosabb dolog, hogy milyen tanyavilágban gondolkodsz. Ha a csendes "valódi" tanyasi életre vágysz, akkor a legelső dolog amit számításba kell venned, hogy egyedül leszel. Nyaralásról ne is álmodj. Nincsenek ünnepnapok és hétvégék sem, hiszen a jószágnak enni kell. Trágyázni kell alóluk, itatni-etetni kell őket, ólakat karbantartani, stb. és ez még csak arra az időre vonatkozik amikor talál magának élelmet. De télen már az etetésről is neked kell gondoskodnod. Mivel az itató a hidegben befagy, így azzal is folyton törődni kell. Ha esik, ha fúj, lázas vagy vagy bármi nyűgöd van, akkor is menni kell. és ez csak a baromfi, még a sertés, birka és egyéb szóba sem került. Műveled a kertet, ellátod a jószágot, javítgatod, építgeted, fejleszted a gazdaságot, gyümölcsfákat gondozol, és sorolhatnám a végtelenségig. Ja és ha valami gond van, azt neked kell megoldani, mert nem lesz szomszéd, aki ott van a szádban egész nap és mindent lát. Persze gondolom nem egy szál magadban kívánsz kiköltözni, de hidd el akkor sem sokkal könnyebb a helyzet. Főzés, mosás, takarítás, fűtés, és sorolhatnám a végtelenségig. Nem vicces törött lábbal gyalogolni x kilométert a dokiig (tapasztalat). Mert ne végy rá mérget, hogy mindig ki tudsz jönni a tanyából az autóddal (jég, hó, sár). Órákig tudnám sorolni, hogy miket kell számításba venned.

Persze megvan a maga szépsége, de az ára is!

2016. júl. 28. 05:35
 18/18 anonim válasza:
100%

"....amivel nincs annyi melo..."

Ha igy kezded akkor felejtos.

Te kertes hazat akarsz, nem tanyat. Egy igazi tanya majdnem, vagy teljesen onellato. Ha tobbet termelsz mint ami neked eleg, abbol pedig van beveteled valamennyi. Egy tanyan eleg a villany is. Gaz felesleges, viz kutbol. A tanyan elesnek pont az a lenyege, hogy lejjebb add, vagy megvaltoztasd az igenyeidet. En tanyara szavazok mindenkeppen. Sok vele a melo, de az teljesen mas, mint egy 8-12 oras munkahelyen dolgozni.

2018. márc. 25. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!