Panel lakás műanyag ablak/ajtócsere?
Az elszívó is akkor tud megfelelően müködni ha van honnan szívni a levegőt, na már most ezek mai ablakok nagyon zárnak. Új házaknál is szoktak légberesztőt beépíteni.
Ha szívóhatás alakul(páraelszívó, ventilátor, stb.) akkor ez beengedi a levegőt. Sokféle megoldás van, pl:
Szabadtér felé szokták szerelni ezt a fajta légberesztőt, mivel a lépcsőház is zárt (elvileg)onnan se lenne elegendő áramlat. De több féle beresztőt lehet venni én csak irtam az egyikről, ami nem biztos, hogy a leges legjobb választás. A fürdőszoba ajtóba be van építve szellözőrács? Mivel ott tudna levegő közlekedni.
A legjobb az lenne ha személyesen tudnál szakemberrel beszélni. Próbálj keresni a környékeden szellőzéstechnikai boltot, beszéljétek át.
Jaja mint előttem is mondták ablak légbeeresztő kellene de még az sem biztos, mert ennél is fontosabb hogy a fürdőszobaajtón legyen szellőzőnyílás, lehetőleg nagyobb fajta. Angolul rákeresve eléggé nagyokat szoktak betenni rá, nálunk kicsiket, de nem is ismeretlen a penész sem. Első a beltéri ajtó szellőző, ez alap, ára már 500-1000Ft/db tól.
Aztán nagyon is lehetne a szellőzőrendszert átállítani, de ezek nem mennek egyfolytában hanem sokszor csak időnként bekapcsolnak (lakótelepen) és ezen nehéz változtatni mert ez költségbeli dolog és központi is.
A lakásba is lehetne valamilyen szellőzőnyílást szerelni ami lehet falban vagy ablak tetejére szerelt is.
Ha az ablak szerkezeti mértei megengedik hogy legalább egy keskenyebb szellőzőt be lehessen építeni akkor az könnyebb munka lenne mint a betont bontani. Én először az ablakhoz próbálnék keresni beszerelhető szellőzőt. A lépcsőházba szerintem se nyissátok a szellőzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!