Esővizel szeretnék mosni mosógéppel. Mivel és mennyire kell megtisztítani előtte?
Háromszoros szűrésre gondoltam : először a csatorna után egy durva szűrő,ami betét nélküli,csak a faleveleket szedi ki belőle,majd utána egy apró kavicsos szűrő majd egy betétes szűrő,olyan mint ami a medence szűrőben van.
Elég lenne ennyi hogy automata mosógépbe használhassam az esővizet vagy kellene még valami?
Kicsit már túlzás ez is .Legalább ennyi precizséget
kombinálj be a vizellátásba is.Bármennyre is szűröd,
fehér ruhákra alkalmatlan .
nyomás lesz rendesen,hisz egy házi vízmű termeli ki a vizet a ciszternából.Eddig csak a wc-hez nyomja a vizet,meg locsolunk vele,de gondoltam ha jó igy a víz minősége akkor mosnánk is vele.
Úgy tudom hogy az esővíz elég lágy,igy jobb a mosáshoz mint a csapvíz.
Engem is érdekel ez a hidroforros téma de esővizes tartályra eddig anyagilag nem tellett. Mi csak locsolásra és wc öblitésre használjuk de ásott kutviz elvileg ez is használható lenne ha nincs vastartalma egy 50um szűrőn most is átmegy a wc-ben de uv lámpával sterilizálnám.
Esővizről én pont azt hallotam hogy a légszenyezés miatt savas ezért tárolását beton vagy tégla vakolt föld alatti medencében ajánják beton/malterben lévő mész savtalanitja.
itt olvastam
Most perpill uúgy áll a rendszer hogy csak a durva szűrő van a rendszerben,de az csak a faleveleket és nagyobb koszokat szuűri ki.5mm-es lyukú perforált lemezen megy át a víz(gyári szűrő),de az azért hagy még szennyeződést a vízben,azzak azért nem mosnék.Az aprókavicsos szűrőt én csinálnám,nem egy nagy ördöngősség,és a medenceszűrö alkalmazása is csak egy kis barkácsolás.Lehet kapni esővíz szűrőt vagyonért,és a betétje is több ezer forint,ami szinte ugyan az mint a medence szűrőé,de más méretű.Akkor inkább fabrikálok én a medenceszűrőhöz házat,annak a betétje pár száz forint csak.
A "tartályom" egy régi emésztő ami ki lett tisztítva és vastag tófóliával ki van bélelve.
Köszönöm a válaszodat,akkor megnyugodhatok hogy a kavicsos szűrő és a medence szűrőből épített filteres szűrő beiktatása megfelelő lesz.
A negyedéves fertőtlenítést pontosan hogy kellene csinálni?Elég csak beleönteni a szert a a vízbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!