Gáz helyett levegő jött! Hogy létezik ez egy -elvileg- teljesen zárt rendszerben?
Fával fűtök, de most a hideg miatt ráakartam segíteni a gázzal is.
A FÉG falikazánon megnyomtam a gombot, hogy be tudjam gyújtani az őrlángot, de percekig nem lehetett, mert csak sima levegő jött a rendszerből!
Hogy létezik ez? Levegővel hamisítják/dúsítják esetleg?
Nem. Ahogy írták, az elzáró szeleptől az őrlángig elképzelhető, hogy kiszökött a gáz és nyilván időbe telt míg a csövet feltöltötte.
Amúgy mi pont a hidegebb időben fűtünk fával. Sokkal nagyobb meleget ad és hideg időben nem győznénk fizetni a gázt.
Köszönöm a válaszokat, de nem tömítetlen a rendszer, így a gáz sem szökhetett ki!
Sajnos logikátlan lenne az is, hogy a gázcsőben lévő túlnyomás miatt a levegő meg "beszökjön".
A "poros szikra" sem létezik, mivel égő gyufát tartottam oda az őrlánghoz.
Egy biztos, hogy valamilyen nem éghető gáz jött ki a csőből, mivel csak annak az eltávozása után tudtam meggyújtani a gázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!