Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Házeladás? Hogy van ez?

Házeladás? Hogy van ez?

Figyelt kérdés

3 éve lakok egy házban, ha eladom, akkor sokat kell fizetnem? hallottam,hogy van valami 5 éves szabály, ami alatt illetéket kell fizetni. Hol találok erről pontos infót? Nem lehetne ezt valahogy kikerülni?

Én már egyszer megvettem ezt a házat, miért kell fizetnem azért, ha eladom 5 éven belül? Nem is értem.

2013. márc. 2. 12:32
 1/4 Napkiraly ***** válasza:
hát ja, várjál vele
2013. márc. 2. 21:23
 2/4 A kérdező kommentje:
... esetleg tudsz mutatni róla jogszabályt?
2013. márc. 2. 21:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha 100 éve a tiéd akkor is fizetned kell utána csak bizonyos idő elteltével a százalék csökken.Mikor én adtam el házat pont elmúlt hogy tíz éve az én tulajdonomba volt.Így akkor a minimumot fizettem ha csak két éve lett volna az enyém úgy adom el akkor több lett volna az adó jóval.Ez 5 éve volt kb.De rosszul írtam mert a pénzből 1 éven belül vásároltam másik ingatlant így nem kellett adót fizetnem.Mivel a bevételemet visszaforgattam de ezt 1 éven belül kellett megtennem.
2013. márc. 3. 13:54
 4/4 Napkiraly ***** válasza:

2-3 éve változott, szóval fejből nem tudom, de nézd meg:

1995. évi CXVII. törvény (szja-t fizetsz utána)

2013. márc. 3. 20:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!