5 évre vennénk fel hitelt, az havi 50E ft, +rezsi. Most albérletben lakunk, 15+rezsit fizetünk, +5 a garázs, összesen durván 80E Ft havonta. Arra gondoltam, hogy ha költöznénk, akkor legalább saját lenne, azt csinálnánk, amit akarunk, stb. Meg mégis csak a sajátot fizetnénk.
Alapvetően a kérdésem, hogy mennyi lehet a rezsi kb. egy ilyen lakásban?
2013. febr. 17. 23:11
1/6 anonim válasza:
A miénk 53 m2, megyei jogú város. A fűtés+ melegvíz+csatorna átlag 18 e ft, havonta fizetjük a fűtéselőleget. Villany 8800,-, de két számítógép megy majdnem egész nap. Közösktg 5200,- Ft.
2013. febr. 17. 23:30
2/6 anonim válasza:
Előző vagyok: kábeltv+internet+telefon 7 e Ft átlagban.
2013. febr. 17. 23:32
3/6 A kérdező kommentje:
szóval olyan 40 körül van a tv-vel együtt?
nekünk 5000 a tv+net+telefon
6000a két mobil előfizu
7000 a tv áruhitel részlet
3000 a laptop áruhitel részlet
én 70E-et kapok 6órában, párom 70+attól függ mennyi munkája van, de 70 az fix, de keresett már 170et is
szóval a legrosszabb hónapban is ha 100 elmegy a lakásra, akkor 40E marad, az elég, nem?
2013. febr. 17. 23:50
4/6 anonim válasza:
50 lenne a hitel.
40 a rezsi.
21 az egyéb kiadások.
40 minimum az étel.
Ez már 151 ezer. És akkor ruhát, gyógyszert, háztartási dolgokat is vesztek. Lakberendezésre is költeni kell. Néha biztosan el akartok menni szórakozni. ÉS gondolom, névnapra, születésnapra a családtagoknak ajándékot is szoktatok venni. Szerintem az alap fizetésetek nem lenne elég.
2013. febr. 18. 00:06
5/6 anonim válasza:
A mennyi lehet a rezsi kérdésre nehéz válaszolni... Elsétáltok oda ahol a lakás van és megkérdeztek 1 szomszédot arról,hogy mennyi a közös költség mert ez többnyire 5000től indul fölfelé és van ahol simán 15000 havonta stb tehát azt is bele kell ám számolni.Távfűtéses a lakás amiről én csak annyit tudok,hogy ha kell ha nem akkor is van fűtés és fizet az ember...egyedi fűtés esetén értelem szerűen jobban lehet spórolni ha nekem bőven elég a 17 fok,de én nem laktam távfűtésesbe és nem is szeretnék így erre pontosabb választ nem tudok. A rezsinél a villany és ha netán van gáz akkor az kb lehet annyival számolni mint amennyit most fizettek csak értelem szerűen át kell kalkulálni ha most villany vagy gáz bojler van mert ott a központi miatt másképp lesz meg ilyenek.A víz szintén kb adott mert gondolom fürödni,mosogatni stb ugyan annyit fogtok így csak meg kell nézni a neten,hogy ott milyen árba van a víz és csatornadíj és kb ki is lehet számolni.
2013. febr. 18. 09:31
6/6 anonim válasza:
1.vagyok: a rezsibe csak a lakással kapcsolatos kiadásokat értettem, mert a hitelek, mobil stb.nem a lakás működésével szorosan összefüggő kiadás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!