Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az enyves festékkel festett...

Az enyves festékkel festett falat lehet-e valamivel kezelni, hogy a következő festés ne táskásodjon fel?

Figyelt kérdés
2009. szept. 6. 18:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

A mi házunk is enyves festékkel volt lekenve, és nekünk azt javasolta egy festő, hogy kaparjuk le az egészet és csak utána fessünk rá diszperzittel, mert máskülönben mindig át fog ütni az enyv. Mi úgy csináltuk, hogy háti permetezőbe vizet tettünk és azzal bőségesen befujtuk a falat, majd kb 10 perc múlva spaklival elkezdtük lekaparni a festéket. Ha jól benedvesítettétek a falat, akkor egyszerüen fel jön a régi festék. Kicsit koszos és időigényes meló, de valahogy le kell szedni a festéket.

A másik fajta megoldás ha csiszológéppel vagy csiszolópapírral teljesen lecsiszolod a festéket. Mi azért nem így csiáltuk, mert allergiásak vagyunk a porra.

Remélem tudtam segíteni.

2009. szept. 8. 13:46
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Én is erre gondoltam de azt hittem van valami

egyszerűbb módszer is=) Ezek szerint nincs

2009. szept. 8. 20:03
 3/3 Juhász Katika ***** válasza:
Az enyves festéket mindenképpen el kell távolítani.A már említett módon. Utána intaller mélyalapozót használj, ez jó tapadást biztosít az új festéknek. Sok sikert hozzá!
2011. szept. 25. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!